Marvel odložil pokračování Captain Marvel, The Marvels, až na listopad

21. 2. 2023 - 14:09 | Novinky | Adam Homola

Marvel odložil pokračování Captain Marvel, The Marvels, až na listopad zdroj: Foto: Marvel

Studio Marvel oznámilo nové datum premiéry a ukázalo nový plakát k připravovanému superhrdinskému filmu The Marvels se třemi hlavními ženskými hrdinkami.

Film, v němž se vrátí Brie Larson jako Captain Marvel, Teyonah Parris se představí jako Monica Rambeau a Iman Vellani jako Ms. Marvel, se nyní dostane do kin 10. listopadu 2023 namísto původně plánovaného 28. července letošního roku. Zbrusu nový plakát zobrazuje tři hrdinky s jejich schopnostmi zářícími různými barvami a sloganem "Higher. Further. Faster. Together." The Marvels režíruje Nia DaCosta a jsou pokračováním filmu Captain Marvel (2019) a zároveň i seriálu Ms. Marvel (2022) na Disney+.

Captain Marvel, superhrdinský film z roku 2019 s Brie Larson v hlavní roli Carol Danversové, byl jedním z nejočekávanějších filmů v rámci Marvel Cinematic Universe (MCU). Byl to také první film MCU, který představoval hlavní ženskou postavu a zkoumal její příběh původu. Jak si ale vedl u kritiků a diváků ve srovnání s ostatními filmy a seriály od Marvelu?

Podle serveru Metacritic má Captain Marvel na základě hodnocení 56 kritiků skóre 64 bodů ze 100, což není žádná sláva, ale v podstatě to znamená obecně příznivé hodnocení. Film má také uživatelské skóre 3,0 z 10 na základě 11 561 hodnocení, což odráží smíšené a podprůměrné přijetí ze strany diváků.

zdroj: tisková zpráva

Podle serveru Rotten Tomatoes, který měří procento pozitivních recenzí od kritiků a diváků, má Captain Marvel na základě 530 recenzí hodnocení 79 %, přičemž průměrné hodnocení je 6,8 z 10. Film má také 45% divácké hodnocení na základě více než 100 000 hodnocení s průměrnou známkou 2,7 z 5. Shoda diváků na webu zní: „Captain Marvel je zábavným přírůstkem do MCU, ale trpí nevýraznými postavami a nevýrazným dějem.“

V porovnání s ostatními dosud vydanými filmy MCU se Captain Marvel řadí do spodní poloviny, co se týče kritického i diváckého hodnocení. Například Black Panther (2018) má na Metacritic skóre 88 a na Rotten Tomatoes 96 %, zatímco Avengers: Endgame (2019) má na Metacritic skóre 78 a na Rotten Tomatoes 94 %. Captain Marvel si však přesto vedla v pokladnách kin dobře, celosvětově utržila přes 1,1 miliardy dolarů.

Captain Marvel také nastavila některé vazby na další projekty MCU, zejména na seriál Ms. Marvel (2022), který představil Kamalu Khan / Ms. Marvel (Iman Vellani), dospívající pákistánsko-americkou superhrdinku, která je idolem Carol Danversové.

A na závěr ještě zmíněný nový, respektive vůbec první oficiální plakát:

the marvels poster zdroj: Foto: Marvel

Zdroje: Marvel Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.