Marvel chystá vlastní muzikál, jeho hlavní hvězdou bude falešný Kapitán Amerika

1. 3. 2023 - 9:33 | Novinky | Adam Homola

Marvel chystá vlastní muzikál, jeho hlavní hvězdou bude falešný Kapitán Amerika zdroj: Foto: Marvel

Co začalo jako vtípek, vlastně skoro až sebeparodie, bude nakonec regulérní hudební představení. Marvel totiž chystá svůj vlastní muzikál.

Bylo nevyhnutelné, že fanoušci budou chtít vidět skutečné divadelní představení Rogers: The Musical poté, co byl uveden v seriálu Hawkeye. Muzikálové číslo Save The City autorů Marca Shaimana a Scotta Wittmana bylo záměrně kýčovité, ale přesto vtipné, a rychle bylo jasné, že si získá srdce fanoušků Marvelu.

Společnost Disney nyní potvrdila, že časově omezené angažmá Rogers: Muzikál se bude hrát letos v létě na jevišti Hyperion v California Adventure Park, ale podrobnosti, jako je délka, datum zahájení a doba trvání, zatím nebyly zveřejněny.

Pokud nejste v marvelovských seriálech zběhlí, vězte, že Rogers: The Musical je fiktivní hudební produkce, která se objevuje v seriálu Hawkeye, který měl premiéru na Disney+ v listopadu 2021.

V seriálu se Hawkeye účastní představení muzikálu na Broadwayi v New Yorku, které obsahuje kýčovité, ale chytlavé hudební číslo s názvem Save The City. Muzikál se soustředí na Steva Rogerse (alias Kapitána Ameriku) a jeho roli v Avengers a je vykreslen jako populární kulturní fenomén v rámci marvelovského univerza.

zdroj: Marvel Studios

Marvelovský seriál Hawkeye si od svého uvedení na Disney+ v listopadu 2021 získal pozitivní recenze. Seriál, v němž hlavní roli Clinta Bartona (alias Hawkeye) ztvárnil Jeremy Renner, sleduje jeho životní cestu po událostech filmu Avengers, aby ochránil New York během Vánoc, a spolupracuje s mladou lučištnicí Kate Bishopovou (hraje ji Hailee Steinfeld).

Jednou ze silných stránek seriálu je kombinace akce, humoru a srdečnosti. Akční sekvence jsou napínavé a dobře zrežírované, zatímco humor je chytrý a efektivně využitý k vyvážení temnějších momentů seriálu. Srdce seriálu spočívá ve vztahu mezi Clintem a Kate, který je rozvíjen přirozeným a uvěřitelným způsobem, díky čemuž diváci této dvojici snadno fandí.

Kritici chválili seriál za svěží pojetí marvelovského šablonky, přičemž mnozí poznamenávají, že působí jako buddy komedie smíchaná s prázdninovým filmem. Ocenění se dočkaly i výkony Rennera a Steinfeld, kteří svým postavám vdechli hloubku a nuance. Kromě toho bylo oceněno ztvárnění neslyšících (Clint je hluchý na jedno ucho a jeho syn, kterého hraje Alaqua Cox, je neslyšící) pro jeho autenticitu a inkluzivitu.

Celkově byl Hawkeye u kritiků úspěšný a mnozí jej označují za jeden z nejlepších seriálů od Marvelu. Díky schopnosti vyvážit akci, humor a srdce, spolu s neotřelým pojetím marvelovského vzorce a silnými hereckými výkony, se stal výjimečným přírůstkem do filmového vesmíru Marvelu.

Zdroje: Marvel Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.