Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events)

17. 11. 2004 - 3:57 | Téma | red

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events) zdroj: tisková zpráva

Konkurence pro Pottera? Jim Carrey, Jim Carrey a Jim Carrey v hlavní roli velkorozpočtové magické podívané o trudném osudu třech sirotků od Brada Silberlinga (PŮLNOČNÍ MÍLE). V dalších rolích Meryl Streep a Jude Law. + Fotogalerie. Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events) je dlouho připravovanou adaptací první trojice z tuctu úspěšných knih Daniela Handlera aka Lemonyho Snicketa

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events) je dlouho připravovanou adaptací první trojice z tuctu úspěšných knih Daniela Handlera aka Lemonyho Snicketa. Zatím se zdá, že nesporně hvězdné obsazení a ohromně vypiplané vizuály by mohla zdobit i čerstvě vyprávěná magická historka.

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod Malá vědkyně Violet (Emily Browning), menší čtenář Klaus (Liam Aiken) a nejmenší hryzavá Sunny (Kara a Shelby Hoffmanovy) Baudelaireovi přijdou při tragickém požáru o rodiče. Do klína jim vedle smutku spadne i pohádkové dědictví. Mají jej však ale dostat, až když nejstarší Violet dosáhne dospělosti.
O siroty se začne starat rodinný přítel pan Poe (Timothy Spall), který jey posílá k různým příbuzným. Sourozenci se tak na chvíli podívají k herpetologovi Montgomerymu Montgomerymu (Billy Connolly), či k učené Josephine Anwhistleové (Meryl Streep), nakonec ale skončí u prohnaného a hamižného Counta Olafa (Jim Carrey). Olaf o dědictví moc dobře ví a snaží se je dětem vyfouknout. Na pomoc má skříň plnou převleků a roztodivné kumpány – plešatého muže (Luis Guzmán), chlápka s hákem místo ruky (Jamie Harris), osobu neurčitého pohlaví (Craig Ferguson) a dvě ženy s bílými tvářemi (Jennifer Coolidge a Jane Adams).
Příběh je veden v lehce ironickém a hlavně bizarním tónu. V jakém jiném filmu uvidíte Tatru 603! Olaf s parukou a kozí bradkou vypadá jako dokonalý čaroděj a goticky protažené a fantaskní kulisy a tónovaný obraz vypadají velmi chutně.

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod Lemonyho Snicketa začal vyvíjet Paramount jako 100 miliónovou odpověď na Harryho Pottera studia Warner Bros. Příběh sice neobnáší kouzelníky, ale starší děti by měl nalákat osud odvážných a vyjímečných dětí ve světě podivných dospělých, stejně jako tajemná atmosféra a la filmy Tima Burtona (Ospalá díra, Střihoruký Edward, Vincent), či bizárie typu Addamsova rodina - Lemonyho Snicketa měl zprvu režírovat právě její autor, těžkotonážní Barry Sonnenfeld. Ten ale později vycouval a snímek vznikl pod vedením Brada Silberlinga. Kromě poslední Půlnoční míle (Midnight Mile) má Silberling na tácku krátkou čárku za Město andělů (City of Angels) a dlouhou čárku za dobré kulisy v Casperovi.

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod Scénář napsal Robert Gordon, autor Galaxy Quest a částečně i Mužů v černém II (Men in Black II).
Zajímavý muž se skrývá za kamerou. Mexičan Emmanuel Lubezki snímal dynamická a vizuálně výrazná kina jako Ali, Mexická jízda (Y tu mamá también), či Ospalá díra (The Sleepy Hollow).
Speciální efekty vznikaly v Lucasových trikových studiích ILM.

Jestli v Gondryho Věčném svitu neposkvrněné mysli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) volil Carrey decentní přístup, v Lemonym Snicketovi rozehrává své temperamentní kreace hned ve svých třech postavách.
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod Vypravěče Lemonyho Snicketa ztvárnil Jude Law (Svět zítřka (Sky Captain and the World of Tomorrow), těsně před premiérou má i Letec (The Aviator) Martina Scorseseho, kde Law zahraje Errola Flynna). Billy Connolly se objevil například v Posledním samuraji (The Last Samurai), Meryl Streep patří k nejvýraznějším herečkám své generace, letos má na kontě sice jen vedlejší roli v The Manchurian Candidate, zato v roce 2002 zazářila hned ve dvou velkých filmech – Jonzeově Adaptaci (Adaptation.) a Daldryho Hodinách (The Hours).

Lemony Snicket má v USA premiéru na žhavý předvánoční víkend 17.12., který předchozí tři roky úspěšně okupoval Pán prstenů.
V ČR se snímek objeví 3.2.2005.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.