Kristen Stewart považuje své přirovnání popularity ke znásilnění za chybu

6. 6. 2010 - 15:30 | Téma | red

Kristen Stewart považuje své přirovnání popularity ke znásilnění za chybu zdroj: tisková zpráva

Za "obrovskou chybu" označila v pátek herečka Kristen Stewartová, hvězda upírské ságy Twilight, své prohlášení, v němž přirovnala popularitu k pocitu ze znásilnění. Za její poznámku se na ni sesypala vlna kritiky jak od jejích fanoušků, tak od obětí skutečného znásilnění, napsala agentura Reuters.

"To, co nevidíte, jsou aparáty, které mi strkají do obličeje, a bizarní, vtíravé otázky, na které se mě ptají," svěřila se dvacetiletá Stewart před několika dny britské verzi časopisu Elle. "Ty fotky jsou takové ... mám pocit, jako bych se dívala na někoho, kdo je znásilňován. Většinou to nedokážu zvládnout," dodala. "Nikdy jsem nepředpokládala, že by se mi tohle v životě mohlo stát."

Ironií osudu je, že si Kristen Stewart v roce 2004 zahrála oběť znásilnění ve filmu Mluv a stala se mluvčí skupiny Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN). Tato skupina hájící zájmy obětí znásilnění, zneužívání a incestu označila její prohlášení pro časopis Elle za nevhodné. Znásilnění je násilný trestný čin, zatímco popularita pouhým vměšováním do soukromí, uvedli představitelé RAINN.

Twilight saga, Robert Pattinson, Kristen Stewart zdroj: tisková zpráva

"Opravdu jsem udělala ohromnou chybu - to je jasné a zřejmé. A velmi se omlouvám za svou volbu slov," řekla Stewart časopisu People v Jižní Koreji, kde je na propagačním turné před premiérou filmu Twilight sága: Zatmění. Zatmění je zatím třetím pokračováním série filmů natáčených podle stejnojmenné série knih Stephenie Meyer. Čtvrté pokračování s názvem Twilight sága: Rozbřesk se má objevit v kinech v listopadu 2011.

Ze Stewartové a jejího partnera na filmovém plátně Roberta Pattinsona se staly mezinárodní teenagerské idoly od roku 2008, kdy se spolu objevili jako stydlivá Bella Swan a upír Edward Cullen v prvním díle ságy. Stewartová si ale opakovaně stěžuje na dopad, jaký má nenadálá popularita na její soukromý život.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.