Konspirační thriller Zabijte chobotnici Paula míří do kin

1. 11. 2010 - 11:04 | Téma | red

Konspirační thriller Zabijte chobotnici Paula míří do kin zdroj: tisková zpráva

Film Zabijte chobotnici Paula slibuje "skutečnou pravdu o zázračné chobotnici", schopné předpovídat výsledky fotbalových zápasů.

Jak napsala agentura AP, film režisérky Siao Ťiang vypráví fiktivní příběh skupiny čínských fotbalových nadšenců, kteří cestují do Jihoafrické republiky na mistrovství světa, aby odhalili spiknutí mezinárodního sázkařského kartelu. Zápletka se splétá a rozplétá a diváci se mimo jiné dozvědí, že legenda o zázračné věštící chobotnici Paulovi byla vymyšlená a zmanipulovaná, aby pomohla zápasy-fixlujícímu schématu i mezinárodnímu sázkařskému gangu.

"Mám opravdu ráda fotbal a mám ráda světový šampionát. Ale vím, že na něj spousta lidí sázela," řekla Siao po promítání snímku novinářům. "A tak když jsem začala přemýšlet o tomhle filmu, chtěla jsem natáčet o lidech, kteří se kvůli sázení dostanou do řady ožehavých situací."

Zabijte Chobotnici Paula

Paul si během fotbalového šampionátu v JAR získal srdce fanoušků z celého světa a stal se zvířecí celebritou, když správně odhadl výsledky všech sedmi zápasů německého týmu a také finále mezi Španělskem a Nizozemskem. Během každého "věštění" spustili ošetřovatelé do Paulovy nádrže dvě plastikové nádoby naplněné mušlemi s vlajkou soupeřících týmů na boku. Vítěze pak Paul "předpověděl" tím, že se z jedné z nádob nakrmil.

Režisérka Siao ovšem přiznává, že sama věšteckým schopnostem chobotnice nevěří. "Žádná chobotnice nemůže být tak chytrá jako člověk," tvrdí. "Takže to byl dokonalý plán a tenhle plán oklamal lidi po celém světě. To proto, že lidé měli Paula opravdu rádi, byl velmi roztomilý," dodala o chobotnici, která z přirozených příčin uhynula v noci na 26. října.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.