Konečně doma - recenze animované pohádky od Dreamworks

25. 3. 2015 - 22:30 | Recenze | František Fuka

Konečně doma - recenze animované pohádky od Dreamworks zdroj: tisková zpráva

Tento animovaný film od DreamWorks vypráví o tom, jak se mimozemšťan jménem "Ó" z rasy "Bův" (která má buď šest nohou, nebo čtyři penisy, není to úplně jednoznačné) seznámí s holčičkou jménem "Tip" a společně... No to je vlastně jedno, hlavní je, že poznají pravé přátelství.

Jde o film na motivy poměrně kultovní knihy (vychází i česky), která byla pro potřeby filmu zcela předělána (na což nemusím tu knihu číst, stačí letmo projet její děj) a dost jsem se drbal na hlavě, když jsem viděl, co z ní zbylo a jak bizarně to vypadá.

zdroj: Cinemart

Začněme tím, že Bůvové na začátku filmu provedou invazi na Zemi a relokují všechny její obyvatele do Austrálie, aby v pozemských městech mohli žít oni. To se celé stane přibližně během minuty a celý následný film se tím nikdo nezabývá, pozemšťané jsou zcela ignorováni a místo toho sledujeme, jak se Ó a Tip spolu snaží skamarádit, najít jeden druhého a objevit smysl pravého přátelství. No shit. Proč tam ta zápletka se stěhováním šesti miliard lidí vůbec byla, když se jí pak film vůbec nevěnuje?!?

A pokračujme tím, že tvůrci mají zálibu v legračním prdění, krkání, létání a řízných písničkách, ale jsou příliš líní na to, aby si hlídali kontinuitu filmu. Například v úvodu filmu Bůvové odstraní z lidských příbytků všechny záchodové mísy jako "zbytečné předměty" a o pár minut později si Ó čistí zuby... v záchodové míse.

home2 zdroj: tisková zpráva

V původní verzi pravděpodobně je spousta různých více či méně sofistikovaných verbálních vtípků, ze kterých v překladu moc nezůstalo. Například v originále se hrdinka jmenuje "Gratuity" a proto jí přezdívají "Tip" (humor!). V češtině se jí přezdívá také Tip, ale její jméno je "Dáreček" (nehumor!).

V originále mluví Óa Jim Parsons, Tip mluví Rihanna a šéfa mimozemšťanů Steve Martin. Ale nepřipadá mi, že by to dělalo film nějak výrazně lepším, než je dabovaná verze.

Konečně doma je pro mě odfláknutý film, u kterého ani slušný rozpočet nedokáže zakrýt absenci pořádné myšlenky a děje. Připadá mi, že vznikl především proto, aby se dobře prodávaly Rihanniny songy.

Hodnocení: 40 %

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.