Komedie (K)lamač srdcí s Vanessou Paradis příjde brzy do kin

18. 6. 2010 - 14:00 | Téma | red

Komedie (K)lamač srdcí s Vanessou Paradis příjde brzy do kin zdroj: tisková zpráva

Koncem června se v distribuci českých kin objeví romantická komedie o tom, že každá životní jistota je relativní a láska si nedá poroučet. Má název (K)lamač srdcí a hlavní role v ní ztvárnili Romain Duris a herečka, zpěvačka a modelka Vanessa Paradisová. Distribuční společnost HCE dnes tento snímek představila na pracovní projekci v Praze.

Film natočil v koprodukci Francie a Monaka režisér Pascal Chaumeil. Jeho hrdiny je pohledný svůdce Alex provozující společnost, která poskytuje vskutku speciální služby: na objednávku totiž rozbíjí partnerské vztahy. Za úplatu dokáže ukončit jakýkoliv vztah a pomoci tak klientově matce, sestře, dceři či kamarádce z práce. Jeho cílem je otevřít ženám oči a jeho metodou je svádění.

(K)lamač srdcí zdroj: tisková zpráva

Jednoho dne si ho najme bohatý muž, jenž není spokojen s ženichem své dcery. "Obchodník se štěstím" má ovšem na svůj úkol jenom týden a hra o čas a lásku začíná.  Romain Duris je zářným příkladem muže, jehož kariéra měla raketový vzestup. Objevil ho v Paříži před střední školou režisér Cédric Klaspish a nabídl mu roli. Prošel mnoha filmy, kde dokázal, že zvládne zahrát banditu i homosexuála nebo skromného studenta. Studoval umění na univerzitě a byl bubeníkem v kapele Kingsize. Čeští diváci ho znají například z filmů Erasmus a spol. a Rozvod po francouzsku.

To Vanessa Paradis vyrůstala v prostředí neustálého kontaktu s divadlem, filmem a hudbou. Už ve čtyřech letech navštěvovala hodiny tance a o tři roky později poprvé vystoupila v televizi. První gramofonovou desku vydala jako čtrnáctiletá. Franck Langolff pro ni složil singl Joe le taxi, se kterou v roce 1987 přeskočila na první místo francouzské hitparády před Madonnu. Další písničkové album jí v roce 1990 vyneslo titul nejlepší domácí zpěvačky.

(K)lamač srdcí

Neméně úspěšný byl i její vstup do světa kinematografie. Jako filmová naděje záhy získala nejvyšší herecké pocty: Césara 1990 a Cenu Romy Schneiderové. Za to se zasloužila rolí lehce zhýralé studentky střední školy, která obdivuje a miluje jednoho z profesorů ve snímku o osudovém vztahu Sňatek bez domova. Následovala velká reklamní kampaň firmy Chanel, kde se Vanessa stala tváří nového pafému Coco. Vzhled krásné, dětsky nevinné holčičky s nádechem koketní smyslnosti k takovému kroku přímo vyzýval. V dalším úspěšném filmu Elisa hrála po boku Gérarda Depardieua dívku Marii.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.