Kocour v botách

25. 11. 2011 - 9:13 | Téma | red

Kocour v botách zdroj: tisková zpráva

Poznali jsme ho jako nájemného vraha, který měl za pár peněz sprovodit ze světa všemi milovaného zlobřího hrdinu Shreka. Přesto se z Kocoura v botách časem stala s přehledem nejpopulárnější postava téhle ságy. A když se jeho sláva „dotkla hvězd“, dostal za odměnu vlastní filmový příběh.

Režisér Chris Miller tvrdí, že o slavné budoucnosti chlupatého dobrodruha bylo rozhodnuto mnohem dřív, prakticky už od druhého dílu Shreka, kde se objevil poprvé. „Je to tak zajímavá postava, že vás přitahuje jako magnet. Prostě chcete vědět, odkud se vzal a čím si prošel,“ říká. A právě tenhle chybějící kousek životní mozaiky Kocoura v botách teď v luxusním 3-D balení dostanete.

Ve filmu zastihnete titulního hrdinu v době, která časově předchází setkání se zeleným zlobrem. Je to psanec a zločinec, na jehož hlavu vypsali bohatou odměnu, ale copak by ty obrovské černé oči dokázaly podvádět a krást?

Kocour v botách

Všechno určitě musí být úplně jinak, což se taky vzápětí potvrdí, když se kocour v honbě za třemi kouzelnými fazolkami ocitne tváří v tvář Valdovi Cvaldovi, nejlepšímu kamarádovi z dětství, který ho jednoho nepěkného dne podrazil tak, že se z kocoura stala štvaná zvěř. A z Valdy Cvaldy nepřítel. Navzdory intuici se společně s ním a mazanou kočičí zlodějkou Čiči tlapičkou vydává vstříc dobrodružství, během něhož se utká s nebezpečnými zločinci jménem Jack a Jill, navštíví vzdušné zámky, zachrání rodné město a možná i očistí své jméno. Pokud ho ovšem Valda Cvalda znovu nepodrazí.

Podle producentky Latify Ouaou je na kocourovi nejúžasnější to, jak dokáže mást tělem. „Vypadá jako malá bezbranná kočička, ale skrývá se v něm obrovská osobnost, což navíc podtrhuje hlubokým hlasem. Má silné ego, je pyšný a odvážný, na druhou stranu stačí, abyste mu před nosem zamávali rybou nebo mu zrcadlem poslali pár prasátek, a je najednou hravý jako malé kotě,“ říká producentka.

Kocour v botách

Čeští diváci se v kocourově legendárním bezbranném pohledu budou moci topit ve 2D, 3D i IMAX verzi.

ČLÁNKY O FILMU

Legendární parta

Legendární parta

26. 11. 2012 | Téma | Michal Burkoň

Když se jeden zloduch rozhodne vzít dětem na celém světě radost ze života, dá se dohromady parta superhrdinů, a ta se ho pokusí zastavit. Její členové jsou skutečně legendární. Provázejí každého z nás od dětství, ale nikoho asi ještě nenapadlo, že by ti, kdo rozdávají dětem radost, taky uměli rozdávat rány. Legendární parta vznikla ve studiu, které stvořilo Shreka a Madagaskar. Filmu, o němž se s předstihem mluví jako o animované události roku, vysloveně sluší 3-D provedení. Legendární parta bude mít projekce i v kině IMAX Praha.
Kocour v botách popáté v čele návštěvnosti kin

Kocour v botách popáté v čele návštěvnosti kin

3. 1. 2012 | Téma | red

Už popáté se animovaný americký snímek Kocour v botách umístil v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O minulém víkendu mu k tomu stačilo necelých dvacet tisíc diváků. Celkem jich v kinech nasbíral už 167.477, tržby přesáhly 23 milionů korun.
Kocour v botách vede opět návštěvnost kin

Kocour v botách vede opět návštěvnost kin

20. 12. 2011 | Téma | red

Ani akční hrdina Ethan Hunt v podání Toma Cruise v americkém thrilleru Mission: Impossible - Ghost Protocol nestačil co do návštěvnosti na animovaného Kocoura v botách. Ten o víkendu už potřetí skončil v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. Podle informací Unie filmových distributorů ho v kinech vyhledalo dalších téměř dvaadvacet tisíc diváků, zatímco Cruise jich vzápětí po premiéře přilákal jen něco přes osmnáct tisíc.
Kocour v botách opět vede tabulku návštěvnosti českých kin

Kocour v botách opět vede tabulku návštěvnosti českých kin

13. 12. 2011 | Téma | red

Animovaný Kocour v botách se už podruhé umístil v čele žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O víkendu ho podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo dalších téměř 31.000 diváků. Během dvou týdnů má na kontě 84.070 malých i velkých, kteří nechali v pokladnách kin 12 milionů korun.
Kocour v botách vede tabulku návštěvnosti kin

Kocour v botách vede tabulku návštěvnosti kin

6. 12. 2011 | Téma | red

Animovaný Kocour v botách opanoval čelo víkendové tabulky návštěvnosti českých kin, když ho vzápětí po premiéře zhlédlo 41.398 lidí.
Severoamerickým divákům se nejvíc líbil Kocour v botách

Severoamerickým divákům se nejvíc líbil Kocour v botách

31. 10. 2011 | Téma | red

Americká kina tento víkend jednoznačně ovládl animovaný film Kocour v botách. Vznikl jako rozvinutí populární postavy kocoura ze snímku Shrek a k jeho úspěchu jistě přispěl Antonio Banderas, který postavě propůjčil hlas. Na kasovním úspěchu, čítajícímu 34 milionů dolarů, se také podepsal fakt, že o uplynulém halloweenovém víkendu do kin směřovalo mnoho rodin s dětmi.
Kocour v botách od studia Dreamworks je na světě

Kocour v botách od studia Dreamworks je na světě

30. 10. 2011 | Téma | red

Animovaný snímek Kocour v botách s latinskoamerickými hrdiny a výrazně mexickými dekoracemi, který namluvili Antonio Banderas a Salma Hayeková, ukazuje, jaký kulturní a ekonomický vliv mají na Spojené státy Hispánci a jak se Hollywood snaží přiblížit jejich světu, píše agentura AFP.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.