Jean Reno se vrací jako mafián na odpočinku

8. 9. 2010 - 11:00 | Téma | red

Jean Reno se vrací jako mafián na odpočinku zdroj: tisková zpráva

Thriller 22 výstřelů zavede diváky do prostředí mafie působící ve francouzském přístavním městě Marseille. Gangstera v důchodu, kterého hraje Jean Reno však dostihne jeho minulost. Kritika ovšem příběhu z marseillského podsvětí vyčítá předvídatelný děj a přemíru stereotipu. Do českých kin film zamíří 9. září.

Reno hraje bývalého mafiána Charlyho Matteie, který po tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Minulost ho ale dožene, když se náhle objeví jiný mafián a zároveň jeho kamarád z dětství Tony Zacchia, s nímž si kdysi přísahal věrnost na život a na smrt. Ten však na svého bývalého kumpána pošle nájemné zabijáky, kteří Matteiho přepadnou na parkovišti a zasáhnou 22 kulkami. Mattei však střelbu zázračně přežije a Zacchiovi začne připravovat krutou pomstu.

Režisér Richard Berry staví děj na části románu L'Immortel. Film je prý fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života.

22. výstřelů

Recenze v anglicky psaných médiích, které sleduje specializovaný server rottentomatoes.com, nejsou příliš příznivé. Označují ho za sice "elegantně natočený, ale zoufale nevyvážený" thriller, který se snaží stát novým Kmotrem, ale nikdy se mu k tomuto cíli nepodaří přiblížit. Ocenění se ale dostalo akčním scénám plným adrenalinu a zvláště automobilovým honičkám. V celkovém hodnocení však přesto od kritiků získal slabých 33 procent.

Ani přispěvovatele různých českých filmových serverů nejsou příliš nadšení. Snímek je podle některých "neuvěřitelná nuda plná zatmívaček, flashbacků, náhod a rádoby tvrdých scén i keců". Podle dalších diváků by si tento mafiánský snímek "zasloužil větší příběhovou prokreslenost". Scény jsou prý v první polovině "poslepované, předvídatelné a odtažité", takže divák je jen minimálně vtažen do děje.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.