Herečka Lindsay Lohan již nastoupila do vězení

21. 7. 2010 - 13:50 | Téma | red

Herečka Lindsay Lohan již nastoupila do vězení zdroj: tisková zpráva

Americká herečka Lindsay Lohan za značného mediálního zájmu nastoupila do vězení, kde by měla podle rozsudku strávit tři měsíce. K tomu byla odsouzena počátkem července za to, že porušila podmínky podmíněného trestu přerušením docházky na protialkoholní vzdělávací kurz.

Čtyřiadvacetiletá Lohan dostala v roce 2007 tříletý podmíněný trest za řízení v opilosti a držení drog. Loni jí byla podmínka o rok prodloužena. Soud jí uložil, aby pravidelně docházela na protialkoholické testy, a herečka nosí z nařízení soudu monitorovací náramek, který zjišťuje přítomnost alkoholu v těle. Podmínky trestu ale herečka porušila, a proto ji soud počátkem července odsoudil k tříměsíčnímu pobytu za mřížemi.Poté, co se vrátí z vězení, musí podle nařízení soudu podstoupit ještě tříměsíční odvykací kůru.

Lindsay Lohan se dnes ráno místního času dostavila nejprve k soudu v Beverly Hills, kam přijela v černém voze a s policejní eskortou v doprovodu své matky a mladší sestry. Po krátkém slyšení se odebrala do nápravného zařízení v Lynwoodu jižně od Los Angeles. Před soudem vypadala klidná a odhodlaná, ale její matka a sestra propukly v pláč, když odcházela s pouty na rukou.

Před budovou herečku čekaly desítky novinářů a paparazzi, ale také velký počet fanoušků, kteří jí dávali najevo podporu. Jeden z nich dával na odiv svoje tričko s portrétem herečky a s nápisem Nevinná. Jiní házeli konfety, když vcházela do budovy.

U soudu zastupovala Lohanovou její dlouholetá právnička Shawn Chapmanová Holleyová. Známý právník Robert Shapiro, který minulý týden řekl, že se ujme případu Lindsay Lohanové, ale v pondělí podle soudkyně Marshy Revelové od případu odstoupil. Předtím herečce nabídl, že po opuštění věznice jí pomůže na své klinice zbavit se závislosti na drogách a alkoholu.

Lindsay Lohan

Shapiro u soudu úspěšně zastupoval různé osobnosti. Byl například jedním z klíčových právníků, kterým se podařilo zbavit herce a bývalého hráče amerického fotbalu O.J. Simpsona obvinění z dvojnásobné vraždy.

Předpokládá se, že herečka za mřížemi stráví kratší dobu, než je vyměřený trest. Věznice v Kalifornii jsou totiž přeplněné, což nutí šerify, aby zkracovali tresty lidem odsouzeným za mírnější delikty. V podobných případech si odsouzení odpykají obvykle jen čtvrtinu trestu, což by pro Lohan znamenalo něco přes dvacet dnů za mřížemi nebo i méně, pokud tak rozhodne šerif. Soud může ale naopak nařídit, aby si odpykala celý trest.

Lindsay Lohan musí nosit vězeňský oblek a dostane jednoduchou toaletní sadu, která obsahuje zubní kartáček, zubní pastu, mýdlo, deodorant, šampon a hřeben.

Trest si má odpykat v zařízení, které "hostilo" už nejednu celebritu, mimo jiné v něm pobývala dědička hotelového impéria Paris Hilton, herečky Nicole Richie a Michelle Rodriguez a zcela nedávno i sama Lohan.

Lindsay Lohan se už v 11 letech objevila ve filmu Past na rodiče. Po natočení filmů jako Mezi námi děvčaty a Bobby byla dokonce označena za jednu z nejtalentovanějších mladých hereček. Ale po třech pobytech v odvykacím zařízení v roce 2007 její filmová kariéra začala upadat a její návštěvy nočních barů se staly vděčným tématem bulvárních plátků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.