Hellboye čeká další restart, natáčet se začne v Bulharsku už příští měsíc

21. 2. 2023 - 9:38 | Novinky | Adam Homola

Hellboye čeká další restart, natáčet se začne v Bulharsku už příští měsíc zdroj: Foto: Lionsgate

Populární komiksová postava Hellboy se dočká dalšího restartu v připravovaném filmu Hellboy: The Crooked Man, téměř dvě desetiletí po vydání původního filmu režiséra Guillerma del Tora.

Společnost Millennium Media potvrdila, že film se začne natáčet příští měsíc v Bulharsku, jak informoval server Deadline.

Zatímco obsazení titulní postavy zatím nebylo oznámeno, režisérem bude Brian Taylor. Ten je známý především díky své práci na akčním filmu Crank s Jasonem Stathamem. Zajímavostí je, že scénář k novému filmu napsal sám tvůrce komiksu Mike Mignola spolu s Chrisem Goldenem, kteří pracovali i na rebootu série v roce 2019. Andrew Cosby však nakonec získal výhradní zásluhy za napsání scénáře a výsledek byl všeobecně považován za komerční i kritický neúspěch.

Ačkoli zpráva Deadline nepotvrdila formát filmu, Discussing Film uvedl, že půjde o film hraný. Hlavním tématem bude The Crooked Man, což byl název komiksu ze série Hellboy z roku 2008. Podle serveru Deadline sleduje příběh Hellboye a začínajícího agenta BPRD, kteří v 50. letech 20. století uvíznou na americkém venkově. Setkají se s malou komunitou, kterou pronásledují čarodějnice, vedené místním ďáblem, který má znepokojivé spojení s Hellboyovou minulostí.

Prezident společnosti Millennium Media Jeffrey Greenstein uvedl, že se snímek bude odchylovat od všech předchozích Hellboyových filmů a konečně poskytne fanouškům autentickou verzi Mignolových příběhů a postav ve filmové podobě. Datum uvedení do kin zatím zveřejněno nebylo.

Reboot Hellboye z roku 2019 s Davidem Harbourem v hlavní roli démona s červenou kůží byl kritickým i komerčním propadákem. Film se dočkal ostrých recenzí od kritiků i fanoušků, kteří mu vytýkali špatný scénář, přílišné násilí, slabé záporáky a nedostatek šarmu, obzvláště ve srovnání s předchozími adaptacemi Guillerma del Tora.

Na serveru Rotten Tomatoes má film v současné době slaboučké hodnocení 17 % a kritici ho označují za „příšerný“, „krvavý zmatek“ a „ztrátu času“. Někteří fanoušci byli shovívavější, ale mnozí se cítili zklamáni nedostatkem humoru, vývoje postav a originality rebootu.

Film se neprosadil ani v pokladnách kin, když celosvětově utržil pouze 55,1 milionu dolarů při rozpočtu 50 milionů. Očekávalo se, že film během úvodního víkendu v Severní Americe vydělá kolem 20 milionů dolarů, ale podařilo se mu vydělat pouze 12 milionů dolarů, čímž se z něj stal absolutní propadák. Fanouškům předlohy tak nezbývá než držet palce a doufat, že nová filmová verze bude výrazně lepší.

zdroj: Vertical Entertainment

Zdroje: Deadline , Lionsgate

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.