Glass Onion trhá rekordy Netflixu

17. 1. 2023 - 10:06 | Novinky | Adam Homola

Glass Onion trhá rekordy Netflixu zdroj: Foto: Netflix

Z populární detektivky se už teď stal jeden z nejsleodvanějších filmů Netflixu vůbec a to se film teprve rozjíždí.

Glass Onion je pokračováním pár let starého výtečného Na nože, kde scénárista a režisér Rian Johnson poprvé natočil detektivní subžánr whodunnit a kde jeho excentrickou postavu detektiva Benoita Blanca ztvárnil Daniel Craig. Na nože se nesmírně povedlo a utržilo v kinech solidní peníze, tudíž Netflix neváhal a zaplatil si exkluzivitu na další dvě pokračování.

To první jsme dostali před pár týdny, jde právě o zmiňované Glass Onion a jakkoliv jsou recenze kritiků i reakce běžných diváků přeci jen malinko slabší než u prvního Na nože, pořád jde o velice povedenou, chytře napsanou a sympaticky vrstevnatou detektivku. Takovou, jakých se moc nedělá.

A diváci dokázali náležitě ocenit. Glass Onion v kinech sice prakticky nebylo, respektive se dočkalo jen velice omezeného uvedení do hrstky kin, takže tady o nějakých zajímavých výdělcích z kin nemůže být řeč. Což Netflixu ale samozřejmě vůbec nevadí, pro něj je zásadní metrikou počet hodin, které s filmem jeho diváci stráví, neboť čím víc času budou lidé trávit na Netflixu, tím míň ho budou trávit na konkurenčních streamovacích služeb.

Glass Onion už překonalo nové Bledě modré oko s Christianem Balem. Druhá detektivka Riana Johnsona se tak dostala už na páté místo historické tabulky anglických filmů Netflixu. Na kontě má už přes 253 milionů zhlédnutých hodin. Dalším na řadě je průměrný akční výplach The Gray Man, který před Glass Onion vede ani ne o 200 tisíc hodin, což asi brzy padne. Motivaci podívat se na Glass Onion vícekrát je nepochybně mnohem větší, než znovu mrhat čas na nezajímavý akční film sice s hvězdným obsazením, ale jinak s nudným scénářem, vizuálem i provedením.

Na třetím místě nejsledovanějších filmů Netflixu je Bird Box se Sandrou Bullock, na druhém satira K zemi hleď! a na prvním pak opět sotva průměrný akčňák Red Notice. Na první místo, kde má Red Notice 364 milionů zhlédnutých hodin se Glass Onion asi jen tak nedostane, ale je téměř jisté, že se lidé budou na Glass Onion dívat znovu a znovu ve filmu hledat hromadu odkazů, vrstev a narážek. Je tak každopádně jisté, že se Johnsonovi povedl další skvělý film a uvidíme, jestli bude detektivní série po chystaném třetím dílu ještě nějak pokračovat.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix TOP10

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.