Gladiátor 2 rozšíří Denzel Washington i Barry Keoghan

20. 3. 2023 - 11:50 | Novinky | Adam Homola

Gladiátor 2 rozšíří Denzel Washington i Barry Keoghan zdroj: Foto: Universal

Kariéra Barryho Keoghana je v plném proudu i bez Oscara. Toho mu sice nedávno vyfoukl Ke Huy Quan, ale Keoghan teď jedná o účasti v pokračování Gladiátora.

Režírovat bude opět Ridley Scot a o hlavní roli se postará Paul Mescal, který byl letos poprvé nominován na Oscara. A hádejte co? V závěrečných jednáních o své účasti je prý také dvojnásobný držitel Oscara Denzel Washington.

Premiéra pokračování Scottova mistrovského díla z roku 2000 je naplánována na 22. listopadu 2024 a Keoghan a Mescal se v něm utkají s hollywoodskou smetánkou. Washington, zkušený profesionál, se Scottem spolupracoval už v roce 2007 ve filmu Americký gangster.

Scénář napsal David Scarpa a pokračování Gladiátora je nabité talenty. Ridley Scott bude režírovat a produkovat spolu s Michaelem Prussem, Dougem Wickem a Lucy Fisher. Navíc se vracejí klíčoví hráči z původního filmu, jako je kameraman John Mathieson, scénograf Arthur Max a kostýmní výtvarnice Janty Yates.

Pro osvěžení: původní Gladiátor byl hitem, který získal 12 nominací na Oscara a pět vítězství, včetně ceny za nejlepší film. V pokračování si Mescal zahraje Lucia, syna Maximovy milenky Lucilly.

Denzel Washington byl naposledy nominován na Oscara za výkon v nedávném filmovém Macbathovi a za nedlouho se vrátí zase do role a filmu, kde sice ambice na Oscary prakticky nejsou, ale vydělává to peníze: Equalizer 3.

zdroj: Falcon

Vedle Colina Farrella a Brendana Gleesona zazářil ve Vílách z Inisherinu právě i Barry Keoghan.

Zdroje: Variety , The Hollywood Reporter , Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.