Festival francouzského filmu opět v Praze

4. 6. 2007 - 13:04 | Téma | red

Festival francouzského filmu opět v Praze zdroj: tisková zpráva

Filmy z Francie v Praze od 20. 11. Francouzské velvyslanectví společně s Francouzským institutem v Praze a Unifrance pořádají již 6

Francouzské velvyslanectví společně s Francouzským institutem v Praze a Unifrance pořádají již 6. ročník Festivalu francouzského filmu. V době od 20. do 24. listopadu se divákům představí bezmála třicet snímků současné i legendární produkce. Byly pozvány významné osobnosti, mezi jinými Isabelle Adjaniová, Virginie Ledoyenová, Elodie Bouchezová, Gérard Depardieu či Jean Réno, z režisérů například Sam Karmann či Pascal Bonitzer, aby přijely osobně podpořit své filmy.

Chouchou, miláček Paříže Letošní ročník bude obohacen o několik podstatných novinek, které festival přiblíží širšímu spektru diváků. Vedle tradičního kinosálu ve Francouzském institutu přibudou sály multikina Village Cinemas Anděl na Smíchově. Kapacita návštěvníků se tak výrazně zvýší. Prostřednictvím spolupráce s filmovými distributory bylo možné zajistit rozmanitější žánrovou strukturu vybraných filmů, jež byly orientačně rozděleny do tří sekcí – Degustace, Exhibice a Le Best Of. Degustace zahrnuje osm filmů uvedených v předpremiéře v multiplexu Village Cinemas Anděl. Exhibice s jedenácti exkluzivními filmy představí průřez současnou tvorbou od divácky vděčných snímků po filmy pro náročného diváka. Na programu jsou v obou kinech. Zlatý fond festivalové dramaturgie Le Best Of přináší filmovou tvorbu předešlých ročníků.

„České prostředí je pro současný francouzský film rok od roku příznivější. Přestal být výsadou filmových klubů. Zásluhou distributorů, kteří chtějí nabízet alternativu k převažující americké produkci, se objevuje stále více v sálech a přitahuje větší pozornost médií. Tato skutečnost nás motivuje k pokračování našich aktivit s ambiciózním cílem vrátit francouzskou kinematografii do popředí zájmu, jak tomu bylo v minulosti,“ uvedl Jean-Paul Ghoneim z Francouzského velvyslanectví.

Vstupenky na jednotlivé filmy lze zakoupit od 6. listopadu v pokladně kin Village Cinemas Anděl a Černý Most a na recepci Francouzského institutu, Štěpánská 35, Praha 1. Cena vstupenky je 79,- Kč. Program a aktuální informace o festivalu jsou k dispozici na www.fff.tiscali.cz a v době konání prostřednictvím speciálního katalogu distribuovaného v sálech.

Novou podobu festivalu bylo možné realizovat s přispěním generálního partnera festivalu, společnosti Peugeot Česká republika, hlavního sponzora, společnosti Komerční banka, a. s., a Village Cinemas Anděl. Mediálními partnery jsou JC Decaux, Expres Radio, Radio 1, Radio Beat, Kiss 98 FM, Reflex, Cinema a Tiscali. Produkci zajišťuje společnost Simply Sirena.

Na speciál Festival francouzského filmu

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.