Disneyho nový Strašidelný dům je prý povedený, ale ve velké konkurenci nejspíš neobstojí

17. 7. 2023 - 14:22 | Novinky | Adam Homola

Disneyho nový Strašidelný dům je prý povedený, ale ve velké konkurenci nejspíš neobstojí zdroj: Foto: Disney

Nový film společnosti Disney, Strašidelný dům, čerpá inspiraci z ikonické atrakce zábavního parku Disneyland Resort. Středobodem je příběh ženy a jejího syna, kteří si najmou svéráznou skupinu údajných odborníků na paranormální jevy, aby vyhnali nadpřirozené obyvatele jejich domu.

A film se, alespoň podle prvních reakcí, docela povedl. Steven Weintraub ze serveru Collider pochválil Simiena a scenáristku Katie Dippoldovou za jejich výjimečnou práci na filmové adaptaci. „Strašidelný dům je rozkošný rodinný film, který vyděsí děti, dospělé rozesměje a milovníky jízdy potěší množstvím velikonočních vajíček".

Redaktorka POC Culture se na Twitteru podělila o to, že měla možnost vidět Strašidelný zámek ještě před stávkou, a film popsala jako „láskyplnou poctu kultovní Disneyho atrakci a napínavý film pro celou rodinu“.

Novinářka Laura Sirikul však vyjádřila názor, že Strašidelný zámek měl být uveden kolem Halloweenu, a ne v létě, kdy by konkuroval filmu Barbie a Oppenheimer. Ohledně filmu uvedla, že zatímco první dějství začalo pomalu, během druhého a třetího dějství se tempo zrychlilo, takže film byl příjemný a plný jednohubek a svérázného humoru.

Joseph Deckelmeier ze serveru Screenrant na Twitteru napsal, že Strašidelný zámek je film, který si může užít celá rodina a který obsahuje zábavné lekačky pro děti a četná velikonoční vajíčka pro nadšené fanoušky Disneyho parku.

Strašidelný dům se v českých kinech objeví 27. července. Jestli ale obstojí v obří konkurenci v podobě Mission: Impossible, Barbie, Oppenheimera a dalších těžkých vah, se teprve uvidí.

zdroj: Falcon

Zdroje: Variety , Collider , ScreenRant

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.