Další film Jordana Peeleho uvidíme na Vánoce 2024

22. 3. 2023 - 8:23 | Novinky | Adam Homola

Další film Jordana Peeleho uvidíme na Vánoce 2024 zdroj: Foto: Universal Pictures

Jordan Peele, tvůrce hororových hitů jako Get Out nebo Us, připravuje svůj další film. Ale nečekejte, že se o něm v dohledné době něco dozvíte.

Podle společnosti Universal Pictures se režisérův třetí celovečerní film dostane do amerických kin na Vánoce 2024. To je zatím vše, co víme, protože Peele drží detaily svého projektu pod pokličkou. Žádný žánr, žádný název, žádné obsazení – nic. Na první detaily si tak počkáme minimálně několik měsíců.

Peele je totiž známý svým tajnůstkářským přístupem k filmové tvorbě, protože rád překvapuje a šokuje diváky svými originálními a nápaditými příběhy. Ve svých předchozích filmech se zabýval tématy jako je rasismus, identita a sociální komentáře, a zároveň přinášel napínavé a děsivé momenty.

Peeleův další film však bude v pokladnách kin čelit tvrdé konkurenci, neboť půjde do kin přímo proti třetímu Ježkovi Sonicovi a třetímu Avatarovi. Zvláště druhý jmenovaný je zdatným soupeřem, protože sci-fi epos Jamese Camerona se ukázal být masivním tahákem pro filmové diváky po celém světě. Na druhou stranu by se ani v takové konkurenci nemusel Peele ztratit, jen těžko totiž bude mít jeho film ambice utržit miliardy dolarů jako další Avatar.

Peele je zaneprázdněn nejen svým vlastním filmem, ale také produkcí dalšího filmu prostřednictvím své společnosti Monkeypaw. Tato produkční společnost stojí za některými z nejuznávanějších a nejúspěšnějších filmů a televizních pořadů posledních let, jako jsou Blackkklansman, Candyman nebo The Twilight Zone.

zdroj: Cinemart

Film produkovaný společností Monkeypaw dorazí do kin 27. září 2024, ale opět netušíme, o čem bude. Nezbývá než čekat, co si pro nás Peele připraví.

Naposled nám Peele naservíroval Nene a byl z toho velký hit. Nene sleduje sourozence Haywoodovy, OJ (Daniel Kaluuya) a Em (Keke Palmer), kteří provozují na kalifornském venkově obchod s koňmi. Jejich život se obrátí vzhůru nohama, když se setkají se záhadným létajícím talířem, který unáší jejich koně a shazuje z oblohy kovové předměty. Spolu se svým přítelem Angelem (Brandon Perea) se snaží odhalit pravdu o této mimozemské invazi a zároveň se vypořádat se svými osobními démony.

Film je úžasnou ukázkou Peeleho filmařských schopností. Vytváří podmanivou atmosféru strachu a napětí, přičemž pomocí zvukového designu, kamery a vizuálních efektů vytváří pohlcující svět, který působí důvěrně známě i cizorodě. S lehkostí také balancuje mezi humorem a hororem a do napínavého děje vnáší momenty lehkosti a vtipu.

Stejně působivé je i herecké obsazení. Kaluuya a Palmer podávají hvězdné výkony v rolích hlavních postav, které mají složitý a uvěřitelný sourozenecký vztah. S jemností a charismatem předávají celou škálu emocí, díky čemuž nám na jejich osudu záleží. Steven Yeun hraje Rickyho „Jupeho“ Parka, bývalou dětskou hvězdu, který provozuje westernový zábavní park, kde se odehrává část děje. Do své role nepravděpodobného spojence Haywoodových vnáší humor a šarm. Michael Wincott hraje Antlerse Holsta, tajemného cizince, který ví o UFO víc, než dává najevo. Do filmu vnáší prvek hrozby a tajemství. Keith David hraje Otise Haywooda staršího, otce OJ a Em, který zemřel při nehodě způsobené jedním z padajících objektů. Objevuje se ve flashbacích, které odhalují jeho vliv na život jeho dětí.

Peele využívá sci-fi horor jako prostředek k prozkoumání témat, jako je rodinná dynamika, zotavení z traumatu, utváření identity, mediální manipulace, kolonialismus a environmentalismus. Nevyhýbá se řešení relevantních otázek, které se dotýkají naší dnešní společnosti, ale činí tak bez kázání nebo zjednodušování. Vyzývá nás ke kritickému zamyšlení nad naší vlastní rolí v těchto problémech a zároveň nabízí naději na změnu.

Nene je tak dalším triumfem Peeleho, který se již etabloval jako jeden z nejuznávanějších režisérů své generace. O to zajímavější čekání a rozplétání indicií na jeho další film bude.

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.