Čtvrté pokračování Twilight sagy bude rozděleno do dvou dílů

12. 6. 2010 - 11:00 | Téma | red

Čtvrté pokračování Twilight sagy bude rozděleno do dvou dílů zdroj: tisková zpráva

Další filmová verze upíří ságy Stmívání bude mít dva díly. Oznámila to dnes distribuční společnost Summit Entertainment s tím, že první z obou filmů Rozbřesk se objeví na plátnech kin příští rok 18. listopadu.

Zpráva, která se objevuje nedlouho před tím, než se dostane do distribuce třetí pokračování Zatmění (30.června), není překvapením. Studio už dříve signalizovalo, že 900stránkový román Stephenie Meyer je příliš složitý na to, aby se jeho adaptace vtěsnala do jednoho filmu.

Smlouva s herci je ale údajně podepsána jen na čtyři filmy a je třeba znovu projednat náklady podle nového seznamu obsazení, než bude moci být oficiálně oznámen nový plán. Oba filmy se budou točit na podzim, režírovat je bude Bill Condon podle scénáře Melissy Rosenbergové. Mluvčí společnosti Summit řekl, že pro pátý film zatím nebylo určeno žádné datum.

Twilight saga, Robert Pattinson, Kristen Stewart

Budou v nich stejné postavy včetně Belly (Kristen Stewart), Edwarda (Robert Pattinson) a Jacoba (Taylor Lautner). Filmová sága Twilight je postavena na nesmírně populárních knihách Stephenie Meyer, jež vyprávějí příběh teenagerky Belly Swan, která se zamiluje do nesmrtelného upíra Edwarda Cullena. Čtvrtý díl se soustředí na manželství Belly s upírem Edwardem, její těhotenství a její splněné přání stát se upírkou.

Jako první se v kinech objevil v roce 2005 film Stmívání. Po něm následovalo pokračování s českým distribučním názvem Twilight sága: Nový měsíc. První dva filmy, které milují ženy všech věků na celém světě, vydělal ve světě 1,1 miliardy dolarů.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.