Benedict Cumberbatch si v novém filmu zahraje gamblera

19. 9. 2023 - 10:30 | Trailery | Adam Homola

Benedict Cumberbatch si v novém filmu zahraje gamblera zdroj: Foto: Netflix

Letos na podzim se na Netflixu objeví nejnovější počin režiséra Wese Andersona. Série čtyř krátkých filmů adaptovaných podle příběhů Roalda Dahla.

Jako první se 27. září objeví snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara, který měl nedávno premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. Další krátké filmy, The Swan, The Rat Catcher a Poison, budou mít premiéru 28. září, respektive 29. a 30. září.

Andersonovy nové kraťasy využívají netradiční vyprávěcí strategii. Herci totiž doslovně recitují Dahlova slova a zároveň hrají scény podobné divadelní hře.

Wes Anderson, známý především svou jedinečnou estetikou a vypravěčským stylem, stál při adaptaci Dahlova Henryho Sugara, příběhu, který ho fascinoval už od dětství, před uměleckým dilematem. Výzva spočívala v převedení Dahlova bohatého jazyka do jazyka filmového. Andersonovým řešením bylo zachovat prózu a umožnit hercům, aby při inscenování scén Dahlova slova přímo přednesli divákům. Tento přístup nabízí nový pohled, kterým lze ocenit Andersonovo charakteristické estetické cítění.

Ve filmech se střídá herecký ansámbl, který zahrnuje jak dlouholeté Andersonovy spolupracovníky, tak nováčky. Jsou mezi nimi Ralph Fiennes a Rupert Friend, dále Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Richard Ayoade a Ben Kingsley. Každý z herců ztvární ve filmu více rolí. Například ve filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara se Fiennes a Cumberbatch ujmou mimo jiné rolí Roalda Dahla a Henryho Sugara.

Film, který trvá 39 minut, se zabývá příběhem bohatého muže, který se dozví o guruovi schopném vidět bez zraku a snaží se tuto schopnost získat pro hazardní hry.

Připravovaná série krátkých filmů obohacuje jak Andersonovo portfolio, tak Dahlův posmrtný filmový odkaz, a to 14 let od chvíle, kdy Anderson poprvé adaptoval Dahlův příběh filmem Fantastický pan Lišák.

Od tradičního harmonogramu uvádění filmů se Netflix odkloní a nabídne divákům jeden film denně, čímž jim poskytne týdenní ponor do Andersonova filmového světa. Vzhledem k režisérovým předchozím komerčním i kritickým úspěchům jsou tyto krátké filmy velmi očekávanými příspěvky jak v tvorbě Netflixu, tak Anders

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.