Apple by chtěl s novými Bukanýrkami napodobit úspěch Bridgetonu

6. 10. 2023 - 9:09 | Trailery | Adam Homola

Apple by chtěl s novými Bukanýrkami napodobit úspěch Bridgetonu zdroj: Foto: Apple TV+

Apple TV+ představuje svoje nejnovější dílo -  Bukanýrky, seriálovou adaptaci posmrtně vydaného nedokončeného románu Edith Whartonové z roku 1938.

Seriál, který debutuje úvodními třemi epizodami už 8. listopadu, oživila herečka a spisovatelka Katherine Jakewaysová. Seriál přináší do příběhu současný nádech a odráží kulturní ohlas veleúspěšného seriálu Bridgerton společnosti Netflix. Je očividné, že se tady Apple snaží právě Bridgeton alespoň vzdáleně napodobit a jistě doufá, že se mu podaří podobný kulturní zářez.

Seriál Bukanýrky se odehrává na pozadí Londýna 70. let 19. století a zkoumá průsečík bohatství a vlivu, když se skupinka energických mladých Američanek dostane do Londýna, kde si moc nesednou s typickou britskou vyšší třídou. Tyto ženy přijíždějí k anglickým břehům údajně proto, aby si našly manžele a tituly, ale mají širší ambice a jejich manželské sliby jsou pouze výchozím bodem pro dobrodružství, která následují.

Na soundtracku se podílejí současní umělci, jako jsou Olivia Rodrigo, Taylor Swift, Boygenius, Maggie Rogers, Bikini Kill, Yeah Yeah Yeahs, Angel Olsen a Brandi Carlile.

Dílo Whartonové z roku 1938 už dlouho fascinuje čtenáře i tvůrce a v průběhu let se dočkalo mnoha adaptací. Román, který v době její smrti nebyl dokončen, se dotýká střetu starosvětské etikety a rodící se americké energičnosti, což jsou témata, která jsou v podstatě aktuální i dnes. Díky estetice 21. století a tematickým narážkám na existující seriálové hity si Bukanýrky kladou za cíl vdechnout tomuto klasickému příběhu nový život.

zdroj: Apple TV+

Zdroje: Apple TV+

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.