Anthony Hopkins ztvární Sira Nicholase Wintona a jeho dojemný příběh

19. 9. 2023 - 17:33 | Trailery | Adam Homola

Anthony Hopkins ztvární Sira Nicholase Wintona a jeho dojemný příběh zdroj: Foto: Warner Bros

Připravovaný film One Life, jehož premiéra je naplánována na Nový rok, vyvolává zájem díky svému emotivnímu a nám dobře známému příběhu už teď.

Film, který podle knihy Barbary Winton If It's Not Impossible... The Life Of Sir Nicholas Winton adaptovali Lucinda Coxon a Nick Drake, se poprvé objeví 12. října na londýnském filmovém festivalu v rámci AMEX Gala.

Ve filmovém převyprávění snahy sira Nicholase Wintona zachránit stovky dětí před nacistickým pronásledováním v předvečer druhé světové války hraje Anthony Hopkins.

Winton, mladý londýnský makléř, navštívil v prosinci 1938 Prahu a našel rodiny žijící v žalostných podmínkách. Byli to uprchlíci, kteří utekli před nacisty z Německa a Rakouska a nyní čelili hrozbě další nacistické invaze. Winton byl konfrontován s vážností situace a pustil se do závodu s časem, aby zachránil co nejvíce dětí, než se uzavřou hranice.

Film nabízí dvojí časovou linii a vrací se k Wintonovi v roce 1988, kdy se potýká s pocitem viny za ty, které nemohl zachránit. Johnny Flynn ztvárňuje mladšího Wintona, zatímco Hopkins podává opět přesvědčivý výkon jako jeho starší verze.

Vedlejší herecké obsazení dodává filmu na zajímavosti díky jménům jako Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin, Romola Garai a Alex Sharp. Ačkoli Jeden život v duchu vzdává hold Schindlerovu seznamu, odlišuje se tím, že se noří do hloubky Wintonova strhujícího skutečného příběhu.

zdroj: Warner Bros.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.