"Správného" muže volí v nové komedii Maryl Streepová

14. 1. 2010 - 12:00 | Téma | red

"Správného" muže volí v nové komedii Maryl Streepová zdroj: tisková zpráva

Meryl Streepové dostala v americkém snímku Nějak se to komplikuje opět příležitost předvést svůj velký komediální talent.

Ve filmové novince ztvárnila Streepová úspěšnou podnikatelku, o jejíž přízeň svedou boj dva nápadníci ztělesnění známými herci Alekem Baldwinem a Stevem Martinem. Romantická komedie režisérky Nancy Meyersové vstupuje 21. ledna do tuzemských kin.

Ve snímku popisujícím neobvyklý milostný trojúhelník hraje Streepová ženu, která se musí rozhodnout mezi dvěma ctiteli. Prvním je bytový architekt v podání Martina, jenž pro Nějak se to komplikuje zdroj: tisková zpráva hlavní hrdinku navrhuje kuchyň, druhým je její exmanžel a právník ztělesněný Baldwinem. Svou "bývalku" opustil před deseti lety, aby jí vyměnil za mladší a atraktivnější ženu. Nyní si ale uvědomuje, že možná udělal chybu. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných.

Filmoví kritici ze serveru rottentomatoes.com ohodnotili snímek označovaný za "teenagerskou komedii pro starší věkem" jen průměrnými 55 procenty. Recenzenti vyčítají filmu určitou schematičnost a přemíru klišé. Přesto se v něm najde poměrně dost povedených gagů a "netuctový" je i závěr filmu. Pochvalu si prý zaslouží i vtipné dialogy. 

Nějak se to komplikuje je údajně nejlepší romantická komedie pro diváky středního věku od snímku Julie a Julia. "Pokud se vám v tomto filmu nebo v komedii Mamma Mia! Streepová líbila, bude se vám líbit i v této novince," napsal například deník Daily Mail.

Za hřejivý, vtipný a moudrý snímek o randění kalifornských padesátníků označil dílo Meyersové deník Daily Mirror. Neváhal ho dokonce přirovnat k seriálu Sex ve městě, ovšem s podtitulem "pro seniory". Nějak se to komplikuje jen výjimečně vyčnívá podle deníku Daily Express nad úroveň televizních sitcomů. Streepová je však podle recenzenta vtipná a věrohodná a prokazuje skvělou "chemii" s temperamentním a charismatickým Baldwinem.
    Nancy Meyersová se proslavila především úspěšnými romantickými komediemi. Mezi její nejznámější díla patří Po čem ženy touží, Lepší pozdě, nežli později nebo Prázdniny.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.