Recenze upoutávek: Choking Hazard, Appleseed, Thunderbirds

6. 4. 2004 - 2:54 | Téma | red

Recenze upoutávek: Choking Hazard, Appleseed, Thunderbirds zdroj: tisková zpráva

Jaké to bude, aneb recenze upoutávek: CHOKING HAZARD (česká horrorová komedie Marka Dobeše) , APPLESEED (kompletně CGI 3D animé dle slavné předlohy Masamune Shirowa), THUNDERBIRDS (rodinná sci-fi adventura s Benem Kingsleym) +Fotogalerie z upoutávky 15. dubna má premiéru česká horrorová komedie Choking Hazard Marka Dobeše, a tak je nejvyšší čas podívat se na trailer

15. dubna má premiéru česká horrorová komedie Choking Hazard Marka Dobeše, a tak je nejvyšší čas podívat se na trailer.
Choking Hazard se odehrává v motelu Halali a okolních lesích. Do Halali se sjeli účastníci jakéhosi „smysloživotního kursu“ (termín z oficiálních materiálů), který vede slepý doktor Reiniše (Jaroslav Dušek). A zatímco partička různorodých individuí vyhlásila halali nesmyslu života, ve hvozdech se sbírají zombie myslivci, aby vzali Halali a především jeho obyvatele útokem.

Choking Hazard Klip je tematicky rozdělen na tři části. Představení prostředí a hrdinů doprovází dramatické zatmívačky, které dotváří tajemnou atmosféru nočních záběrů. Zcela v kontrastu k hollywoodskému klišé záběry doplňuje velmi nezaujatý vypravěč. Následuje střihová smršť akčních scén, kterou klip vplouvá do druhé třetiny. Tu tvoří o něco delší záběry scén humorných, doplněné o rychlou kytarovku. Následuje průstřel do ticha a závěrečná etuda Dolanského a Duška.
Ačkoli upoutávka ve svých 45 vteřinách vysvětluje málo, obrazem prozrazuje mnohé. Ať už bude film jakýkoli, jeho upoutávka patří mezi ty vtipnější a na domácím poli téměř nemá konkurenci – Duškovo závěrečné: „Tak to jó.“ je ultimativní hák.
O podobně parodizující formu se doma naposledy snažil klip k Mazanému Filipovi a výsledkem byly rampouchy okolo úst.
Choking Hazard je nasazen v horkém týdnu. Jeho 18 kopií soupeří proti 23 kusům prorežírovaného thrilleru Tajemné okno s charismatickým Johnnym Deppem, 21 kopiím rodinné podívané Petr Pan a 18 exemplářům Zloděje životů s Angelinou Jolieovou.

Appleseed Appleseed Shinji Aramakiho je animé, kterou provází velký zájem, neboť jde o adaptaci manga Masamune Shirowa. A tenhle chlapík stojí za komiksem Ghost in the Shell.
Aramakiho Appleseed je už druhým zpracováním stejné látky. Tím prvním byl Appurushîdo K. Katayamy z roku 1988. Aramakiho verze je ale plně počítačově 3D animovaná, což je druhé lákadlo kina.

Na počítač města Olympus si brousí zuby teroristé, takže spořádaní občané kupují dobrou vodu po platech a občané nespořádaní ulice pustoší. Násilí musí být učiněna přítrž a jediná způsobilá je k tomu pochopitelně důstojník Deunan Knuteová a její cyborg Briaros Hecatonchires. V průběhu bojů však přichází otázka, kde se nachází dobro – zda na straně společnosti, nebo u teroristů.
Appleseed Ačkoli námět je fantastický, upoutávka působí velmi roztržitě. Jako kdyby se autoři za každou snažili uchvátit technickou dokonalostí a akcí. Záběry se pak tříští ve změti bojových sekvencí. Stejně postupují autoři ve zvukovém podkladu, kde dávají zaznít hitům z filmu (Basement Jaxx, Paul Okenfold, či Boom Boom Satellites) a nepřímo tak z upoutávky dělají videoklip.

Pokud si chcete oči umýt nějakou popcornovou mastičkou, zkuste rodinou sci-fi adventuru Jonathana Frakese Thunderbirds o klukovi, který byl v rodině profesionálních zachránců Světa přehlíženým cucákem… dokud se na scéně neobjevil ďábelský Ben Kingsley v pekelně rudé kombinéze.

Upoutávka k Thunderbirds je tisíckrát vyzkoušené a k hamburgerové dokonalosti dovedené schéma a příběh, obraz, střih i zvuk směrem ke konci synchronně a bezchybně gradují. Inovace žádná. Proč taky. V ČR od září.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.