Ondine: V hlavních rolích Colin Farrell a Alicja Bachelda

17. 8. 2010 - 19:40 | Téma | red

Ondine: V hlavních rolích Colin Farrell a Alicja Bachelda zdroj: tisková zpráva

Byl jednou jeden rybář a ten vylovil mořskou pannu, začíná příběh romantického irsko-amerického filmu Ondine. Hlavní role v něm ztvárnili populární Colin Farrell a Alicja Bachelda. Snímek, který se v českých kinech objeví od 2. září, dnes na pracovní projekci představila distribuční společnost Bontonfilm.

Ondine je novodobou lyrickou pohádkou, milostným příběhem mezi mořem, zemí a nebem, jímž režisér a scenárista Neil Jordan navázal na linii svých mystických příběhů. V jeho díle je zastupují horor Společenství vlků (1984), vampýrské drama Interview s upírem (1994) či krimi Přízraky ze snů (1999).

Když irský rybář Syracuse vylovil z moře krásnou mladou ženu, řekla jen, že se jmenuje Ondine. Příznačné jméno, které znamená "ta, která přichází z moře". Syracuse jí nabídl přístřeší a ona se usadila nejen v jeho domě, ale postupně i v jeho smrdci. Neznámá cizinka vyvolává řadu otázek, ale rybářova dcerka Annie (Alison Barry) má okamžitě jasno. Ondine je podle ní kouzelnou mocí obdařená bytost, která vystupuje z vod proto, aby lidem nosila štěstí. Věří, že přišla kvůli ní, aby zachránila její selhávající ledviny.

Ondine, Alicja Bachleda, Colin Farrell zdroj: tisková zpráva

Její otec sice na pohádky nevěří, ale záhy i on podlehne kouzlu "vodní víly". Uzná, že od té doby, co s nimi Ondine přebývá, se dějí zvláštní věci. Mohli by spolu žít šťastně až do smrti, jenže Syracuse na šťastné konce už dávno nevěří. Ať Ondine je či není mořskou pannou, má za sebou temnou minulost, která ji za žádnou cenu nechce pustit na svobodu. A tak se příběh takřka pohádkový, který nepostrádá happy end, střetne s krutou realitou dneška.

Colin Farrell hrál například ve filmech Telefonní budka, Alexander Veliký, Imaginárium Dr. Parnasse nebo Miami Vice. O tomto scénáři se vyjádřil v superlativech. "Četl jsem Ondine a zamiloval jsem se. Je to opravdu nádherný příběh, skutečné kouzlo," uvedl v distribučních materiálech.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.