O autorech celovečerního filmu „Mistři“

10. 3. 2004 - 16:57 | Téma | red

O autorech celovečerního filmu „Mistři“ Placeholder | zdroj: tisková zpráva

O autorech celovečerního filmu „Mistři“ "Hokej - a sport vůbec - je naše velká národní iluze, k níž se spousta lidí upíná

O autorech celovečerního filmu „Mistři“

"Hokej - a sport vůbec - je naše velká národní iluze, k níž se spousta lidí upíná. V našem filmu právě takoví lidé jsou, žijí v neutěšeném prostředí a nejsou na tom zrovna perfektně, ale mají hokej. Také po něčem touží, milují se, podvádějí se a občas věří nesmyslům." (Marek Najbrt)

MistMarek Najbrt (scénář a režie), Robert Geisler (scénář) a Benjamin Tuček (scénář) jsou kamarádi. V letech 1999 až 2000 v produkci firmy Negativ společně realizovali devítidílný cyklus paradokumentárních mystifikačních filmů „Kinetická encyklopedie všehomíra“ pro Českou televizi, videodotáčkami se podíleli na realizaci nejlepší diva-delní hry roku 2000 - inscenace „Faust je mrtev“ brněnského Hadivadla a v pražském klubu Dobeška uvedli večer akcí a projekcí „Biovideo“. „Mistři“ jsou jejich prvním společným celovečerním scénářem.

Marek Najbrt (nar. 1969 v Praze)

Je absolventem Fakulty sociálních věd na Universitě Karlově a katedry dokumentární tvorby na pražské FAMU. V letech 1991-1998 realizoval jako scénarista a režisér řadu neprofesionálních i pro-fesionálních audiovizuálních projektů. Mezi nejvýznamnější z nich patří multimediál-ní představení Balkóny (1994) a Sedm splněných snů (1996-97) inscenované v praž-ském divadle Archa. V současnosti se zabývá především filmovou režií. Jeho nejvýznamnější prací z po-slední doby je čtyřdílný cyklus „2001 - Kinetická encyklopedie všehomíra“, který rea-lizoval ve spolupráci s filmovou společností Negativ a Českou televizí.

Robert Geisler (nar. 1969 v Praze)

Je absolventem Střední průmyslové školy grafické. Od roku 1991 se společně s M. Najbrtem a posléze i B. Tučkem podílí na výše uvede-ných filmových a divadelních projektech jako scénárista a příležitostný herec. V současnosti pracuje jako grafik.

Benjamin Tuček (nar. 1972 v Brně)

Po maturitě studoval Fakultu sociálních věd, obor žurnalistická fotografie. Později FAMU, katedru scénáristiky a dramaturgie, kde absolvoval v roce 2000. Jeho scénáře a filmové povídky byly oceněny na festivalech FAMU a prémií Českého literárního fondu. Vedl casting a pracoval jako asistent režie na filmu Saši Gedeona Návrat idio-ta. V současnosti dokončil svůj celovečerní filmový debut „Děvčátko“. Film vznikl v produkci firmy Golden Dawn v koprodukci s Českou televizí.

Zpět na film Mistři

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.