Nepřítel pod ochranou

10. 2. 2012 - 18:10 | Téma | red

Nepřítel pod ochranou zdroj: tisková zpráva

Exotické Kapské Město se stane v thrilleru Daniela Espinozy dějištěm neobvyklého dramatu. Aktéři? Jeden z nejhledanějších zločinců na zeměkouli a osamělý zelenáč z tajných služeb, který se ho zoufale snaží udržet naživu.

Matt Weston (Ryan Reynolds) sice pracuje u CIA, ale přesto se pekelně nudí. Jeho pověřením je spravovat tajné vězení CIA v Kapském Městě, v němž dosud nebyl nikdo „ubytován“. Hned první „host“ ale bude z kategorie VIP. Tobin Frost (Denzel Washington) je bývalý elitní agent amerických tajných služeb, který začal před lety pracovat proti mateřské organizaci. Prodával informace každému, kdo o ně projevil zájem a zaplatil dostatečnou sumu, vraždil bývalé kolegy, dodával materiální podporu teroristickým režimům po celém světě a než se ho podařilo dopadnout, uběhlo téměř jedno celé desetiletí.

Nepřítel pod ochranou

Tahle velká ryba se za mřížemi nestačí ani rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Dosud nepříliš akční Weston se rozhodne chytit příležitost za pačesy a na poslední chvíli i s Frostem z objektu uteče. Jen jestli si neukrojil příliš velké sousto. Nesmí si vězně pouštět k tělu, na druhou stranu ho ale musí za každou cenu chránit. Navíc musí zjistit, kdo a proč se jeho „chráněnce“ snažil dostat ven, ať už na svobodu, nebo pod kytičky. Otázek je spousta, ale na odpovědi není čas, protože tahle hra se hraje v jednom z nejnebezpečnějších míst na zeměkouli, kde můžete koupit kulku stejně snadno jako zmrzlinu.

Nepřítel pod ochranou zdroj: tisková zpráva

„Kapské Město jsme si vybrali zcela záměrně. Je to jedno z mála míst, kde může přímo na ulici dojít k brutální přestřelce, aniž by se to místo vzápětí rojilo policisty. A navíc je jeho scenérie horských štítů na pozadí velkoměsta natolik unikátní, že je s podivem, že si zatím nikde moc nezahrálo,“ říká producent Scott Stuber. Důraz na věrohodnost byl důležitý i kvůli Denzelu Washingtonovi, jenž se kromě hraní ujal i role výkonného producenta. „Já jsem logické monstrum. Na scénáři jsme pracovali celé měsíce, jen abychom eliminovali vše, co nedává smysl,“ říká. Washington si svoje užil nejen při psaní. „Mám problém s koleny a ve filmu si dost zabojuji, zaběhám a zaskáču. Nejhorší byl ale waterboarding. Když visíte hlavou dolů a do nosu vám teče voda, není to moc příjemné,“ dodává herec.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.