Někdo to rád horké, Páni mají radši blondýnky a Slaměný vdovec opět po více jak 50 letech v kinech...

30. 5. 2013 - 17:05 | Téma | Michal Burkoň

Někdo to rád horké, Páni mají radši blondýnky a Slaměný vdovec opět po více jak 50 letech v kinech... Filmy s Marilyn Monroe | zdroj: tisková zpráva

Společnost Aerofilms přináší do českých kin kromě distribučních novinek také zrestaurované kultovní filmy světových archívů. Po přehlídkách zdigitalizovaných filmů s Audrey Hepburnovou, Mafiánských filmech či Scorseseho filmu Taxikář v nejlepším rozlišení 4K se pod hlavičkou Digitální klasika představí nově tři filmy s Marilyn Monroe v hlavní roli.

Přehlídka zdigitalizovaných filmů s Marilyn Monroe bude obsahovat vynikající komedii Billyho Wildera z roku Někdo to rád horké (Some Like It Hot, Billy Wilder, USA 1959), komedii Howarda Hawkse Páni mají radši blondýnky (Gentlemen Prefer Blondes, Howard Hawks, USA 1953) a konverzační komedii podle divadelní předlohy Georga Axelroda (1922-2003) Slaměný vdovec (The Seven Year Itch, Billy Wilder, USA 1955).

Někdo to rád horké

Jako první snímek přehlídky Aerofilms uvede komedii Billyho Wildera Někdo to rád horké, která se již dávno zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle neodolatelných výkonů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v hlavních rolích potěší také skvělá jazzová hudba Mattyho Malnecka

Někdo to rád horké Tony Curtis, Marilyn Monroe, Jack Lemmon ve filmu Někdo to rád horké | zdroj: Aerofilms

Páni mají radši blondýnky

Další filmem přehlídky je zlomový film v kariéře Marilyn Monroe Páni mají radši blondýnky, kterém ztvárnila dnes již klasický prototyp sexuální bohyně omotávající si srdce všech mužů. Prototyp naivní blondýnky ji v podobě dalších filmů provázel téměř celý život. 

Páni mají radši blondýnky Marilyn Monroe ve filmu Páni mají radši blondýnky | zdroj: Aerofilms

Slaměný vdovec

Posledním filmem přehlídky je konverzační komedie Billyho Wildera Slaměný vdovec natočená podle divadelní hry herce, scenáristy a producenta George Axelroda (1922-2003) s názvem Sedmiroční kopřivka. Příběh muže, který se pokusí odolat nové sousedce, se Marilyn opět objevuje jako blonďaté sexy stvoření a probouzí fantazie mužů po celém světě. Film Slaměný klobouk dal vzniknout scéně, která se později stala legendou i pro ty, co film nikdy neviděli – v této scéně proud vzduchu z podzemní dráhy Marilyn zvedne sukni až nad ramena.

Slaměný vdovec Tom Ewell, Marilyn Monroe ve filmu Slaměný vdovec | zdroj: Aerofilms

Zdroje: Aerofilms

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.