Nejvýdělečnější filmy roku 2016? Star Trek, X-Meni a nový Den nezávislosti

3. 1. 2016 - 9:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Nejvýdělečnější filmy roku 2016? Star Trek, X-Meni a nový Den nezávislosti zdroj: tisková zpráva

Jaké budou nejvýdělečnější filmy roku 2016? Přesná čísla samozřejmě nemáme, nejsme věštci, ale některé zahraniční servery už bez skrupulí odhadují hrubé tržby největších filmových hitů. Zkusili jsme to tedy také a vyšlo nám, že příští rok si některá hollywoodská studia namastí pořádně kapsy.

Který film vydělá a utrží stamiliónové částky? Odhadovat světové tržby není žádný med, ale víme, jak si které žánry stojí, jak populární jsou některé filmové značky a kolik vydělaly předchozí díly. Zde je naše přehlídka blockbusterů.

Captain America: Občanská válka

the-avengers-chris-evans-captain-america-image zdroj: tisková zpráva

Zahraniční server Cinemablend považuje v příštím roce nový film ze série avengerovských hrdinů Captain America: Občanská válka za totální a největší trhák. Filmu věští celosvětové tržby 1,3 miliardy amerických dolarů. To pořádná suma peněz, ale upřímně nám to přijde jako cifra hodně přemrštěná. První Captain America utržil v kinech necelých 400 miliónů, druhý sice poskočil na více 700 miliónů, ale nechce se nám věřit, že přesycení diváci všelijakých avengerovskými filmy donesou do kin takovou sumu peněz.

Odhadované celosvětové tržby: 850 miliónů USD

Rogue One: A Star Wars Story

star-wars-rogue-one-cast zdroj: tisková zpráva

Nový sedmý díl Star Wars láme rekordy. V době psaní tohoto články činily hrubé tržby filmu 1.390625583 amerických dolarů. A suma rozhodně není ještě konečná, protože se čeká na tržby, jaké snímek udělá v Číně. Rogue One samozřejmě není pokračováním sedmičky, na osmý díl si budeme muset počkat až do jara 2017. První velkofilm přinášející z univerza Hvězdných válek jiný a neokoukaný příběh by mohl podle zahraničních médií utržit necelých 900 miliónů dolarů. V tomto ohledu jsme trochu optimističtější. Vycházíme z faktu, že momentálně jsou Star Wars zpátky ve hře a hlad po dalším filmu je velký.

Odhadované celosvětové tržby: 1,2 miliardy USD

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

zdroj: Foto: Warner Bros

Nový Batman je dalším restartem populární značky. Po Nolanově sérii tak Christiana Balea vystřídá Ben Affleck. první trailery vypadají skvěle, ale my si dovolujeme tvrdit, že to ještě neznamená lehce nabyté peníze. Režisér Zack Snyder však vydělávat dolary svými blockbustery umí a fakt, že Affleck byl před lety jako Daredevil příšerný, je je zapomenut. Američtí novináři filmu prorokují 865 miliónů, my však říkáme, že to bude dvě stovky méně.

Odhadované celosvětové tržby: 665 miliónů USD

Hledá se Dory

zdroj: Archiv

Dory je zmatená rybička, která provázela ve filmu Hledá se Nemo hlavního hrdinu. Nyní tedy Pixar nachystal volné pokračování, které je opět věnováno podmořskému světu a malým rybím hrdinům. Hledá se Nemo před lety utržil v kinech téměř 937 miliónu dolarů a rozhodně si nemyslíme, že by to mělo být méně. V Americe nyní odhadují tržby na 836 milióny, my jsme tentokrát optimističtější. To víte, Pixar.

Odhadované celosvětové tržby: 900 miliónů USD

Fantastická zvířata a kde je najít

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-eddie-redmayne zdroj: tisková zpráva

Harry Potter zmizel z kin před čtyřmi roky a od té doby se neustále spekuluje a uvažuje o tom, jak slavného čaroděje do kin vrátit. Výdělečné univerzum spisovatelky Rowlingové se však podařil husarský kousek, zvládla napsat další knihu a v kinech tak uvidíme příběh potterovského světa. Fantastická zvířata a kde je najít se povezou na vlně nostalgie a odhadované tržby jsou proto velmi vysoké.

Odhadované celosvětové tržby: 700 miliónů USD

Den nezávislosti: Nový útok

zdroj: Archiv

Oživit dvacet let starou značku a natočit pokračování není vůbec snadné. První díl Dne nezávislosti schytával od kritiků špatná hodnocení, ale divákům se akční sci-fi o invazi emzáků zamlouvalo. Vše bylo navíc doplněno tehdy rodícími se digitálními efekty. Ano, tak staré už jsou počítačové triky. Druhý díl nebude nijak originální. Roland Emmerich natočí film o tom, jak se emzáci vrátí a pomstí se za minulou porážku. Vůbec si nemyslíme, že to bude prodělek. Emmerich takové filmy točit umí a jeho katastrofické snímky neustále baví.

Odhadované celosvětové tržby: 685 miliónů USD

X-Men: Apokalypsa

zdroj: A-Company

Co napsat o filmu, který je nejen pokračováním, ale především perfektně fungující značkou s mnoha miliony fanoušků na celém světě? 

Odhadované celosvětové tržby: 635 miliónů USD

Star Trek: Do neznáma

zdroj: A-Company

Restartovaný Star Trek bude zcela jistě fungovat i svým třetím dílem. Nebuďme ale takoví optimisté, konkurence bude v letošním roce pořádně silná. Cinemablend mluví o necelé půl miliardě tržeb a my se tentokrát přidáváme.

Odhadované celosvětové tržby: 495 miliónů USD

Zdroje: Box Office Mojo , Cinema Blend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.