Natáčení Čertovy nevěsty se přesunulo do barrandovských ateliérů

18. 9. 2010 - 19:00 | Téma | red

Natáčení Čertovy nevěsty se přesunulo do barrandovských ateliérů zdroj: tisková zpráva

V barrandovském filmovém studiu natáčí v těchto dnech režisér Zdeněk Troška pohádku Čertova nevěsta. Společnost Barrandov Studio, která je jenom jedním z míst, kde nová pohádka vzniká, se také stala koproducentem snímku, řekla ČTK barrandovská mluvčí Dušana Chreneková.

Většina exteriérů vznikla v létě především v okolí Hluboké nad Vltavou a na Táborsku. "U nás se filmaři v září usídlili v ateliérech číslo 4 a 8," uvedla ředitelka společnosti Janka Vozárová s tím, že filmový štáb rovněž využil bohaté nabídky kostýmů a rekvizit z barrandovského fundusu a služeb filmových laboratoří.

Studio Barrandov spolupracovalo se známým režisérem už v roce 2008, kdy se stalo producentem jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Nejkrásnější hádanka. Koprodukcí Čertovy nevěsty tak navázalo na předchozí úzkou spolupráci. Nová pohádka je o nenaplněné touze královny po dítěti, ale to by v tom nebyl čert, aby se to nakonec nepodařilo…

V klasicky české podívané pro celou rodinu se představí mnoho známých herců. Například v roli královny Sabina Laurinová, v roli krále David Suchařípa. Královskou dceru ztvárňuje Eva Josefíková. Film by měl dorazit do českých kin příští rok na jaře.

I díky natáčení tohoto českého projektu zaznamenalo barrandovské studio v září téměř stoprocentní vytíženost ateliérů. "Zvýšená poptávka po barrandovských studiích je také způsobena schválením pobídek pro filmovou výrobu, které zabránilo dalšímu odchodu filmových štábů do Maďarska a jiných zemí. Vedle Čertovy nevěsty využívají v současnosti barrandovské ateliéry francouzské projekty Philibert a Borgias, ale i televizní projekty a reklamy," dodala ředitelka.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.