Maciuchová a Töpfer získali ocenění Neviditelný herec

18. 10. 2010 - 14:00 | Téma | red

Maciuchová a Töpfer získali ocenění Neviditelný herec zdroj: tisková zpráva

Vítězství v anketě Neviditelný herec aneb Nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu letos získali Hana Maciuchová a Tomáš Töpfer. Celkem bylo nominováno 31 herců a hereček za role v rozhlasových hrách či četbách na pokračování, které měly premiéru v Českém rozhlase v sezoně 2009 až 2010.

"Už padesát let pracuju v rozhlase, ale nikdy jsem žádnou cenu nezískal, až teď na stará kolena," řekl Töpfer při předávání cen v Divadle U hasičů v přímém přenosu pořadu Českého rozhlasu 2 - Praha Tobogan. Ve své řeči dále mimo jiné poděkoval autorovi rozhlasového seriálu Xaver Janu Vedralovi, který prý roli psal přímo pro něj.

Maciuchová získala prvenství za ztvárnění role Emmy Göringové v rozhlasové hře Enigma Emmy Göringové, za roli madam Pommeray v rozhlasové hře Tektonika citů a za interpretaci četby na pokračování z románu Jung Changové Divoké labutě. Ke své práci nad knihou mapující historii Číny na osudech jedné rodiny uvedla, že ji "odkrvila". "Ta fakta jsou tak drastická, že jsem při přípravě jednotlivých dílů musela vyletět ven a vydýchávat je. Říká se, že největší vrahové lidstva byli Hitler a Stalin, ale kam se tihle dva hrabou na (někdejšího vůdce Číny) Mao Ce-tunga," řekla ČTK Maciuchová, která si ocenění Neviditelný herec odnesla už potřetí.

Tomáš Töpfer zdroj: tisková zpráva

Druhé místo získali Hana Kofránková za interpretaci četby na pokračování z románu Jarmily Loukotkové Navzdory básník zpívá a za četbu Polských pověstí Luisy Novákové, v mužské kategorii nedávno zesnulý Vladimír Dlouhý za ztvárnění role Drákuly v rozhlasové hře na motivy románu Brama Stokera Hrabě Drákula a za roli Rosena v dramatizaci prózy Normana Mailera Duch Děvky.

Třetí cenu si odnesli Taťjana Medvecká za četbu na pokračování z knihy Anny Fárové Jsem obklopena historií... a Jan Hartl za ztvárnění role Harryho Hubbarda v dramatizaci prózy Normana Mailera Duch Děvky a za interpretaci četby na pokračování z romaneta Jakuba Arbesa Svatý Xaverius.

Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejoblíbenější rozhlasovou realizaci získala rozhlasová hru Wernera Fritsche Enigma Emmy Göringové v režii Aleše Vrzáka.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.