Král zlodějů (Král‘ zlodejov)

9. 1. 2004 - 4:31 | Téma | red

Král zlodějů (Král‘ zlodejov) zdroj: tisková zpráva

Imigrantské drama Ivana Fíly (Lea) vypráví o truchlivém osudu dětí z chudých částí východní Evropy, které jejich rodiče prodávají za pár babek moderním otrokářům. Ivan Fíla (Lea) se vrací do českých kin bijákem Král zlodějů, kterým pokračuje v soudobém trendu výroby filmů s tématikou ilegální imigrace

Ivan Fíla (Lea) se vrací do českých kin bijákem Král zlodějů, kterým pokračuje v soudobém trendu výroby filmů s tématikou ilegální imigrace.
Stejně jako Michael Winterbottom v Na tomto světě se Fíla věnuje dětské imigraci. Na rozdíl od svého britského kolegy však vypráví o imigraci poněkud nedobrovolné a v kontrastu s tím přistupuje k tématu velmi lyricky.
Desetiletý umouněný Ukrajinec Barbu (Yasha Kultiasov) a jeho sestřička Mimma (Julia Khanver) žijí bezstarostný život snů a drobných radostí, dokud se ve vesnici neobjeví vyčpělý cirkusák Caruso (Lazar Ristovski). Caruso totiž přijel za obchodem. Caruso kupuje děcka a Barbu se mu zalíbí. Barbovi se zase zalíbí Caruso, protože sám je do cirkusu blázen, a ještě milého chlapíka uprosí, aby koupil i Mimmu.
Král zlodějů Caruso pak děcka odveze do Berlína, paradoxně jednoho z nejbezpečnějších měst Evropy a tam jimi nakrmí mlýnek podsvětí.

Král zlodějů překvapí dobrými dětskými hereckými výkony, díky vedení příběhu je ale nakonec nejpozoruhodnější postavou charismatický a zkušený Ristovski, který místy připomíná Lemmyho z tvrdé party Motörhead.

Zaujme i snivá hudba Michaela Kocába, která udržuje diváka prvních 40 minut v naději, že by mohlo jít o pěknými podzimními tóny oobrázkovaný melodram. O tom, že tomu tak nakonec není, nechť vás zatím přesvědčí fotogalerie.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.