Hlavní roli režijního debutu Angeliny Jolie si zahraje bosenská herečka

25. 9. 2010 - 17:00 | Téma | red

Hlavní roli režijního debutu Angeliny Jolie si zahraje bosenská herečka zdroj: tisková zpráva

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie si vybrala pro hlavní roli ve svém režijnímu debutu mladou bosenskou herečku Zanu Marjanovič. Její válečná romance mezi bosenskou ženou a srbským mužem se má začít natáčet ještě letos.

Marjanovič podle agentury AP řekla, že scénář byl nádherný a nemůže se už dočkat, až začne natáčet s tak "slavnou a humanistickou" herečkou, jakou je Jolie. Sedmadvacetiletá bosenská herečka se bude v následujících dnech připravovat v Maďarsku, kde se chystá natáčení filmu, jenž se bude odehrávat v Maďarsku a v Bosně.

Angelina Jolie navštívila Bosnu letos již dvakrát; v srpnu jako velvyslankyně dobré vůle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a předtím v dubnu o velikonočních svátcích, kdy si s partnerem Bradem Pittem odskočili do Sarajeva z Benátek, kde Jolie natáčela film.

Hollywoodská herečka již při srpnové návštěvě prozradila, že hodlá natočit milostnou romanci odehrávající se za bosenské války (1992-1995). Příběh filmu pojednává o dvojici, která se seznámí v předvečer konfliktu, a sleduje, jaký má válka na tento vztah vliv.
Jolie slíbila, že si pro snímek vybere jen herce z různých etnických skupin bývalé Jugoslávie. "Chtěla bych do toho zapojit co možná nejvíc místních lidí," prohlásila.

Marjanovič se stala známou po roli v oceněném filmu Snijeg (Sníh) bosenského režiséra Aidy Begiče

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.