Animovaná komedie Planeta 51 přijde do kin 14. ledna

7. 1. 2010 - 6:28 | Téma | red

Animovaná komedie Planeta 51 přijde do kin 14. ledna zdroj: tisková zpráva

V polovině ledna přijde do kin britsko-španělská animovaná komedie Planeta 51. Dobrodružný příběh amerického astronauta, který jako "mimozemský vetřelec" prožívá spousty světelných let od domova, vznikl podle předlohy Joea Stillmana, tvůrce scénáře úspěšných amerických animovaných projektů Shrek 1 a 2.

Zelení obyvatelé Planety 51 s anténkami na čele si žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti a venčí psíky. Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze - a tyto obavy se jednoho dne naplní, když kapitán Charles "Chuck" Baker přistane se svou vesmírnou lodí uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán se dává na útěk, avšak cestou naráží na další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Situace se vyostří, když paranoidní generál vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného "mimozemšťana".

Na českém dabingu této jen devadesátiminutové animované k Planeta 51 zdroj: tisková zpráva omedie se podíleli například Vojtěch Kotek, Lukáš Hlavica, Martin Zahálka, Dalimil Klapka a Lucie Pernetová.
Podle producenta Ignacia Péreze Dolseta bylo prvním krokem ke vzniku tohoto projektu najít scenáristu světové třídy, který by uměl poutavě vyprávět. "A to se podařilo, když jsme získali otce populárního zlobra Shreka," uvedl v distribučních materiálech autor, který vytvořil obdivuhodný příběh plný fantastických postav, humoru, překvapení, emocí a vzrušení.

Režiséra Jorga Blanka bavil příběh o mimozemské invazi, viděný z úplně jiného úhlu. "Díky tomuto originálnímu nápadu jsme začali rovnou umisťovat naše zelené domorodce do doby 50. let v Americe. To se hodilo perfektně, protože právě tehdy bylo sci-fi králem filmového plátna, kde hrdinové bojovali s vetřelci z vesmíru," vysvětlil. Využili proto sociální paranoie té doby, kdy byla lidská nedůvěra namířena i vůči sousedovi, který mohl být tajný agent, snažící se vyhodit do povětří místní pekárnu.

"Všichni z nás viděli filmové bytosti z jiných světů; zelené, hnědé, se šupinami i bez šupin, monstra s velkými hlavami nebo obry. Při navrhování obyvatel Planety 51 bylo použito vše, co by se divákovi mohlo líbit. Chtěli jsme, aby byli vtipní, přitažliví a reální bez podobnosti k nám, ale zároveň, aby nevypadali jako monstra," dodal. Podobně i auta jsou replikami tehdejších vozů; přesto mají tvar talíře a vznášejí se.

Stillman v současné době pracuje na scénáři snímku Gulliverovy cesty (režie Rob Letterman, 2010), kde se v hlavní roli objeví Jack Black.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.