The Texas Chainsaw Masscre - soundtrack

25. 1. 2008 - 15:20 | Téma | red

The Texas Chainsaw Masscre - soundtrack zdroj: tisková zpráva

SOUNDTRACK - THE TEXAS CHAINSAW MASSCRE Steve Jablonsky patří mezi nejmladší objevy Hanse Zimmera a jeho hudebního studia Media Ventures

SOUNDTRACK - THE TEXAS CHAINSAW MASSCRE

obal soundtracku Steve Jablonsky patří mezi nejmladší objevy Hanse Zimmera a jeho hudebního studia Media Ventures. První velkou příležitost dostal Jablonsky při komponovaní hudby spolu s Zimmerem k filmu Slzy slunce. Jablonskyho skladba The Jablonsky Variations on a Theme by HZ mě mezi jinak nudnými Zimmerovými tracky zaujala nejvíce, proto jsem s nadšením očekával, jaký bude soundtrack k remaku Hooperova Texaského masakru v produkci Michaela Baye.

A upřímně musím říct, že jsem byl (nebo začínal být) zklamaný už při prvních tónech úvodní skladby Leatherface, kterou Jablonsky, stejně jako zbytek soundtracku pojal jako moderní horrorovou hudbu a díky tomu to zní skutečně strašně, ale nikoliv tak, jak by mělo.

Základem téměř všech skladeb jsou rádoby strašidelné, nicméně docela nepříjemné syntetické plochy, prodchnuté se smyčcovými nástroji, lesními rohy nebo klavírem. V některých extrémních případech, jako třeba v úvodní Leatherface je do hudby přimíchán hnusný netvoří hlas, nebo spíše jen dýchaní a funění. Jako podtext do jinak prý zdařilého a hodně brutálního horroru se to jistě hodí, ale nevidím nějaký výrazný důvod k tomu, abych to já, nebo snad kdokoliv jiný musel nebo chtěl nějak aktivně poslouchat celých 50 minut. Nemluvně o tom, že se na soundtracku objevují stupidně, nebo záměrně vtipně pojmenované skladby jako He´s A Bad Man, Andy Loses A Leg, You´re So Dead nebo Hook Me Up.

Výjimku zde tvoří jen pár akčnějších nebo více orchestrálnějších skladeb, např. Morgan´s Wild Ride – Van Attack, Andy Loses A Leg anebo Final Confrontation. Zmiňovaná přítomnost klavíru zase mezi lepší skladby na tomto soundtrack povyšuje třeba Hewitt House nebo Erin and Kemper. Ale na druhou stranu to, že je tento odstavec k celému soundtrack alespoň nějak pozitivní, značí jen „něco dobrého si na tom přeci jen najdu“, ale ve skutečnosti to má kupní sílu tak 1 bodu z 10.

Verdikt: Fakt, že byste si tento soundtrack kdy pouštěly, by byla jen hloupá znouzecnost způsobená tím, že jste za to utratily peníze a teď je vám líto, nechat na to jen tak padat prach.

Hodnocení: 30 %

Seznam skladeb:

  1. Leatherface
  2. He´s a Bad Man
  3. Erin and Kemper
  4. Hewitt House
  5. Driving With A Corpse
  6. Kemper Gets Whacked – Jedidiah
  7. Crwaford Mill
  8. Interogattion
  9. Andy Loses a Leg
  10. You´re So Dead
  11. Hook Me Up
  12. My Boy
  13. Morgan´s Wild Ride – Van Attack
  14. Mercy Killing
  15. Prairie House
  16. Final Confrontation
  17. Can´t Go Back
  18. Last Goodbye

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.