Team America: World Police

5. 8. 2004 - 4:29 | Téma | red

Team America: World Police zdroj: tisková zpráva

Trey Parker a Matt Stone (South Park) pilují svou nejnovější satiru - loutkový Team America možná naštve všechny od Michaela Moorea po Jerryho Bruckheimera, především se ale hned od vydání první upoutávky řadí k nejočekávanějším filmům roku. + Fotogalerie. Autoři South Parku, Matt Stone a Trey Parker, v současné době dokončují 20 miliónovou akční loutkovou podívanou Team America: World Police (původně American Heroes, či Team America)

Autoři South Parku, Matt Stone a Trey Parker, v současné době dokončují 20 miliónovou akční loutkovou podívanou Team America: World Police (původně American Heroes, či Team America).

Team America je policejní jednotka, která dbá o světový mír. Nyní se členové Teamu dozví, že jistý diktátor prodává zbraně hromadného ničení teroristům. Team nelení a jedná. Lanaří Garyho Johnstona, vystupující hvězdu z Broadwaye, aby se infiltroval do teroristické sítě. Gary se nechce vzdát kariéry, pak si ale uvědomí, že by měl svůj talent věnovat vyššímu cíli. Když se pak Gary konečně dostane k překupníkovi zbraní, zjistí, že teroristé už svou operaci rozjeli. Team America se rozjede po celé zeměkouli, aby zachránil, co se dá.

Team America: World Police Už upoutávka Teamu America je nesmiřitelná. Vypravěč používá výrazy tak dobře známé z projevů George W. Bushe (chaos, zbraně hromadného ničení, teroristé…). Na plátně se pohybuje Kim Čong Il, Michael Moore s hot-dogem v každé ruce, tajný úkryt v Mt.Rushmore i teroristé a akční hrdinové všech druhů.
Původně měl být přitom snímek doslovnou loutkovou parodií Dne poté (The Day After Tomorrow). Tvůrci ji navíc chtěli do kin pustit ve stejný den. Matt Stone vysvětluje pro Variety: „Mysleli jsme, že by to bylo úžasné, ale právník nás ubezpečil, že by nám to nepustili.“.

Team America: World Police Nápad natočit Team America jako čistě loutkový film (i se všemi těmi staromódními šňůrkami) podle Stonea pochází z dětských TV pořadů ze 60.let. Stone pro Variety: „Nesnáším ty nové hollywoodské CGI filmy. S Treyem jsme ulítávali na tom seriálu Thunderbirds (aktuální hraná adaptace Thunderbirds jde do ČR 16.9.) kvůli tomu, jak byly ty loutky udělané. Je neuvěřitelné, že studio z toho udělá film bez toho jediného, co na tom bylo fajn.“ (…) „Chtěli jsme udělat parodii na ty superdůležité akční hity, co dělá Jerry Bruckheimer.“ (…) „Fórek je v tom, že všichni herci jsou loutkoví. Nejspíš to naštve všechny ve městě, možná to taky bude naše labutí píseň.“

Team America: World Police Kromě Stonea a Parkera najdeme v úzkém tvůrčím štábu ještě spoluscénáristku Pam Bradyovou, která psala i celovečerák South Park: Peklo na Zemi (South Park: Bigger, Longer, Uncut), stejně jako některé z epizod TV seriálu South Park. Za kamerou pak stojí světoznámý Bill Pope, kameraman Spider-Mana 2 a všech Matrixů.
Stone s Parkerem také namluvili některé postavičky. Ty další dabují Elle Russ a Stanley G. Sawicki.

Americká premiéra je zatím naplánována na 15.10., 3 týdny před prezidentskými volbami.
Premiéra v ČR zatím neznámá, ale nepochybuji, že tohle se u nás objeví.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.