Rozhovor s Markem Taclíkem

26. 10. 2006 - 10:33 | Téma | red

Rozhovor s Markem Taclíkem zdroj: tisková zpráva

Po ukončení studií na DAMU v roce 2000 přijal angažmá v CD 94 v Celetné, příležitostně hrál v mimopražských divadlech a rovněž spolupracoval s Divadelním spolkem Kašpar, dalším ze tří souborů Divadla v Celetné

Po ukončení studií na DAMU v roce 2000 přijal angažmá v CD 94 v Celetné, příležitostně hrál v mimopražských divadlech a rovněž spolupracoval s Divadelním spolkem Kašpar, dalším ze tří souborů Divadla v Celetné. V současné době působí v Činoherním klubu, Dejvickém divadle a v Divadle Na Jezerce v Praze. V Činoherním klubu v Praze hraje např. v inscenaci Osiřelý západ, která získala Cenu Alfréda Radoka 2002, byla vyhlášena hrou roku a činoherní inscenací roku.

On-line rozhovor s Markem Taclíkem

David Ondříček říkal, že pro něj bylo velmi těžké obsadit hlavní roli. Dlouho se prý rozhodoval. Měl jste z té nabídky radost? Jak casting probíhal?

Dlouho se rozmýšlel mezi Martinem Myšičkou a mnou. Zkoušel nás dohromady s Klárou Issovou i s Járou Pleslem. Když se konečně rozhodl, měl jsem obrovskou radost.

Ve filmu hrajete hlavní roli – postavu Fleischmanna. Jak byste ho charakterizoval? Je Vám ta postava něčím blízká? A jak se Vám hrál?

Přesto, že postava charakter jakýsi má, nejde v podstatě charakterizovat. Je to třicetiletý panic, introvert, amatérský meteorolog, údržbář. Blízký mi není, já jsem přišel o panictví v šestnácti, ale i tak se mi hrál dobře.

Co pro Vás bylo při natáčení nejnáročnější a co Vás naopak nejvíc bavilo?

Natáčení pro mě bylo velmi náročné. Poslední měsíc jsem spal tak čtyři hodiny denně. Nejvíc mě bavila jízda na kole, která snad ve filmu ani není. Výlet vrtulníkem, který mi David Ondříček slíbil před natáčením, se nakonec nekonal.

Fleischman má jediný sen. Touží vznést se k nebi a uletět z hotelu, z Liberce, ze života, který se mu vůbec nedaří. Toužil jste někdy v životě po něčem podobném a podařilo se Vám toho dosáhnout?

Ne. Já si lítám poměrně svobodně už od narození.

Film se celý odehrává na Ještědu v Liberci. Jaký máte vztah k tomuto místu?

Je to krásná stavba. Výborné místo. Na lyže, na kolo. Tak na jeden víkend. My jsme tam byli dva měsíce.

Jste velmi obsazovaným divadelním hercem, co je Vám bližší film nebo divadlo?

Momentálně jsou mi nejbližší prázdniny. Ale ideální je samozřejmě kombinace obou, teda vlastně tří, filmu, divadla a prázdnin.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.