Rozhovor s Annou Polívkovou

14. 4. 2006 - 15:32 | Téma | red

Rozhovor s Annou Polívkovou zdroj: tisková zpráva

ANNA POLÍVKOVÁ (JOLANA) Patří k výrazným hereckým talentům mladé generace. Genetickou výbavu pro uplatnění v oboru jí poskytli rodiče – herci Evelína Steimarová a Bolek Polívka

ANNA POLÍVKOVÁ (JOLANA)

Patří k výrazným hereckým talentům mladé generace. Genetickou výbavu pro uplatnění v oboru jí poskytli rodiče – herci Evelína Steimarová a Bolek Polívka. Anna Polívková po studiu pražské státní konzervatoře navštěvovala katedru nonverbálního divadla při HAMU pod vedením Ctibora Turby. V roce 1999 odcestovala do Paříže za studiem Mezinárodní školy pohybového divadla Jacqua Lecoqa. Procestovala Evropu s klaunským pouličním představením Skok kachny a Kanadu se Sabooge Theater Company. Věnuje se hře na příčnou flétnu, tanci, technice mimů, akrobacii. Nastudovala představení Vagina monology v Nosticově divadýlku pod Čertovkou. Spolu s otcem si zahrála v kriminálním filmu F. A. Brabce Bolero (2004). dále se objevila ve filmovém debutu Julia Ševčíka Restart (2005).

Můžete charakterizovat postavu Jolany?

Jolanka je postava cituplná, ale nemá jak ten svůj cit ventilovat a taky o sobě pravděpodobně nemá valné mínění. Myslí si, že není hezká, že je tlustá… a proto trošku útočí na muže, které potkává na dovolené. Ale dopadne to s ní dobře. Našla byste s Jolanou nějakou podobnou vlastnost? Ona má smysl pro ironii, umí si ze sebe udělat legraci… To ona umí a já také. Pár podobností by se možná našlo, ale je hodně zkreslující to srovnávat. Já jsem prostě úplně někdo jiný Rodiče vám ve filmu hrají Eva Holubová a Bob Klepl.

Jací byli jako kolegové usnadňuje vám v takových případech práci, když třeba kolegy znáte i ze soukromého života?

My jsme se vlastně ani s Evou ani s Bobem neznali. Ale bylo to s nimi strašně příjemný, protože oni se spolu velmi dobře znají, jsou dokonalý páreček, neustále dělají srandičky. Oba mě moc podporovali. Dokonce jsme byly s Evou na výletě v Benátkách. Eva byla celou dobu dojatá, že je v Benátkách a mě zase moc dojímalo, že je dojatá, takže jsme tam obě se slzami na krajíčku bloudily Benátkama.

Dokázala byste si představit, že by vám rodiče ve filmu hráli vaši skuteční rodiče?

Úplně v pohodě. Táta mi už hrál otce ve filmu Bolero, ale to jsme se setkali jej jeden natáčecí den. Táta má takový bonmot, že Bůh mě učinil herečkou, abych častěji viděla svého otce.

Film je o dovolené, dokážete si v reálu skutečně užít dovolenou?

Já jsem nikdy takovouhle dovolenou, já jsem spíš vždycky jezdila za příbuznými, za kamarádkami nebo za prací, což mě baví nejvíc, takže si to moc neumím představit.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.