Rande měsíce

13. 3. 2007 - 16:44 | Téma | red

Rande měsíce zdroj: tisková zpráva

Milí teenageři, život je veselý, má však svá pravidla, která je radno ctít. Buďte tedy v pohodě, bavte se a hledejte lásku, ale taky pilně pracujte; buďte ambiciózní a snažte se vyniknout, soutěžte však poctivě a nepodvádějte; s dívkami hrajte fér hru; pokud budete stoupat výš, nezapomínejte na přátele, které jste měli, když se vám moc nedařilo… Takové a podobné signály vysílá americká komedie Rande měsíce režiséra Grega Coolodge (společně s Domem Calame a Chris Conroy je i spoluautorem scénáře).

Příběh filmu se odehrává v supermarketu, který nabízí široké možnosti využití: spoustu atraktivního prostoru k obratnému manévrování s nákupními vozíky i zákoutí, v nichž se lze v pracovní době aspoň na chvíli zašít. Vždyť v takovém obřím obchoďáku mohou mezilidské vztahy praskat napětím, je tedy příležitost k akčním scénám i drobným, obratně vypointovaným komediálním situacím. Hrdiny filmu jsou zaměstnanci, jejichž pracovní oděv je vzorně nažehlený a srdce „na pravém místě“ – tedy alespoň u těch, kterým bylo v příběhu předurčeno kladné znaménko.

Sympatický zaměstnanec Zack (Dane Cook), chodí pozdě k píchačkám a odbývá práci. Vzorný prodavač Vince (Dax Shepard) a jeho snažení, pracovní výkony i úhledný vzhled a především osobní ctižádost vykazují výsledek. V motivační soutěži supermarketu s přehledem a opakovaně vyhrává titul „zaměstnance měsíce“. Zack se mu posmívá, ale jen do té doby, než do prodejny přijde nová pokladní, půvabná dívka Amy (Jessica Simpsonová). Provází ji totiž pověst, že u ní má šanci pouze vzorný zaměstnanec měsíce. A tak musí Zack zaútočit na titul…

Komedie s poněkud schematickým (a předem vypočitatelným) vývojem děje i postav je ušita na míru vkusu mladší divácké generace. I když je snímek nabit situačním humorem, rozpustilými sekvencemi a pohlednými protagonisty, obsahuje také nepříliš skrytou moralitu; naštěstí bez nepříjemně zdviženého karatelského prstu. Užitečné životní pravdy opatrně dávkuje prostřednictvím rozverného příběhu. Napětí s akčními prvky obstarávají honičky (beze zbraní a nikomu nejde o život), pointa je přijatelná a smířlivá – uspokojí milovníky happyendů a podtrhuje výše zmíněné „mravní poslání“.

Film vládne svěžím tempem a diskotékovým rytmem, jež vydatně podporuje příjemná hudba Johna Swiharta. Nehledejme tu závažné moudrosti ani filmařsky experimentující výboje, vše plyne lehce, spíš po povrchu. I zmíněné mravní vzkazy jsou odesílány holubí poštou a mohou se po cestě zatoulat.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.