Oscar 2006: vizuální efekty

29. 8. 2008 - 16:39 | Téma | red

Oscar 2006: vizuální efekty zdroj: tisková zpráva

Nejlepší vizuální efekty: John Knoll, Hal Hickel, Charles Gibson, Allen Hall (Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže Poseidon Superman se vrací

Nominace: Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže vděčí za své efekty specialistům z legendárního studia ILM. John Knoll v posledních letech pracoval výhradně na dvou velkých filmových sériích, Pirátech z Karibiku a Star Wars. O Oscara usiloval prvními dvěma epizodami Hvězdných válek i jedničkou Pirátů, ani jednou si na něj ale nesáhl. Hal Hickel má zatím na kontě jedinou nominaci, a to za Piráty z Karibiku: Prokletí Černé perly. Charles Gibson se rovněž podílel na vizuálních efektech v jedničce Pirátů, Oscara má za Babe, galantní prasátko. Allen Hall se kromě Oscara na Forresta Gumpa pyšní nominacemi za Oheň a Velkého Joea. • Poseidon vznikal za spolupráce studií KNB EFX Group, CIS Hollywood a ILM. Boyd Shermis je specialistou na akční snímky (Nebezpečná rychlost, Operace: Hacker), nominován dosud nebyl. Kim Libreri se podílel na trilogii Matrix, má doma cenu Akademie za technický přínos. Chaz Jarrett se podílel na historickém dramatu Trója nebo prvních dvou dílech Harryho Pottera, nominován je poprvé. John Frazier se může chlubit Oscarem za Spider-Mana 2 a šesti nominacemi navrch. • Snímek Superman se vrací opatřili vizuálními efekty členové studií Framestore CFC a Rhythm & Hues. Mark Stetson se pyšní Oscarem za Pána prstenů: Společenstvo Prstenu. Neil Corbould má rovněž jednu zlatou sošku, a to za Gladiátora. Richard R. Hoover byl zatím „jenom“ nominován zásluhou thrilleru Armageddon. Také Jon Thum si už jednoho Oscara vysloužil, podílel se na sci-fi Matrix.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.