Na co koukat v červenci: Šílení superhrdinové a atletické legendy

30. 7. 2021 - 10:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v červenci: Šílení superhrdinové a atletické legendy zdroj: Foto: DC Comics

Během druhého prázdninového měsíce budete moci vyrazit do kina na drsnou komiksovku, ambiciózní české drama o legendárním atletovi nebo akčně-komediální jízdu s Ryanem Reynoldsem.

Sebevražedný oddíl, 5. srpna, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Napůl pokračování a napůl restart komiksovky o superzloduších, kteří dobrovolně i nedobrovolně kývnou na smrtelně nebezpečnou misi. Kdo ji přežije, dostane se na svobodu, nebo bude mít minimálně o dost snazší život za mřížemi. Čeká je invaze na karibský ostrov, jehož diktátor chystá hodně ošklivou věc, a navíc se ukáže, že se na Sebevražedný oddíl připravil. Zvládnou to Harley Quinn, vraždící patriot Peacemaker, likvidátor Bloodsport a humanoidní žralok King Shark?

Marco, 5. srpna, kino

marco zdroj: Foto: Nordisk Film

Pátý film ze série detektivek podle Jussiho Adler-Olsena přichází se starými hrdiny, ale s novými herci. Částečně jde totiž o restart. Carlem Mørckem a jeho parťák Asad se tentokrát budou pokoušet vypátrat čtrnáctiletého romského chlapce, jenž do Dánska přijel s doklady, které patřily dánskému úředníkovi, jenž byl podezřelý ze sexuálního zneužívání a beze stopy zmizel. Jenže netuší, že chlapce hledá i nebezpečný zabiják Zola, jehož si zahrál Zdeněk Godla ze seriálu MOST!

Respect, 12. srpna, kino

respect zdroj: Foto: Forum Film

Biografické drama vypráví životní příběh zpěvačky, která je považovaná za ikonu a přezdívá se jí královna soulu. Aretha Franklin začínala zpívat v kostele, postupně se ale dostala i na hudební pódia, kde zářila padesát let a vyhrála osmnáct cen Grammy. Jenže to nebylo zadarmo, a i ona si sáhla několikrát na dno. Hlavní roli ztvární herečka a zpěvačka Jennifer Hudson, ta má doma jak Oscara, tak Grammy, takže by měla Arethu zvládnout na jedničku.

Free Guy, 12. srpna, kino

zdroj: Falcon

Ryan Reynolds se v akční komedii Free Guy představí jako Guy. Pracuje v bance, pořád se usmívá a je dokonale spokojený, i když vedle něj zrovna někdo střílí bazukou. Naprogramovali ho tak. Guy je charakter v počítačové hře připomínající Grand Theft Auto, jenže to netuší. Když však její tvůrce zkusí svoje dílo smazat, něco se změní. S Guyem se spojí dvojice programátorů, kteří mu řeknou pravdu. A Guy se rozhodne za svůj svět i za svůj život bojovat. Zvládne to ve světě, kde se může stát úplně všechno?

Deníček moderního fotra, 12. srpna, kino

deníček moderního fotra zdroj: Foto: Cinemart

Dominik a Nataša rozhodně neměli v plánu zakládat rodinu, ale trošku se jim to vymklo z rukou a na světě je najednou Čeněk. Oba hrdinové si spočítají, že se jim vyplatí, aby se Nataša vrátila do práce a s prckem doma zůstane táta. Dominik má v plánu občas ho nakrmit, občas přebalit a občas pochovat. A mezi tím psát knihu. Na tom snad nic není, ne? Jenže realita se ukáže být o dost jiná, než si představoval a on se doma pořádně nadře. Jenže právě díky tomu možná pochopí, že láska má různé podoby a že kvůli ní stojí za to protrpět pár bezesných nocí u křičícího mrňouse.

Beckett, 13. srpna, Netflix

beckett zdroj: Foto: Netflix

Američan Beckett se rozhodl vyrazit s přítelkyní April do Řecka. Oba si to užívají až do okamžiku, než dojde k ošklivé autonehodě. Beckett se probouzí v nemocnici, je vcelku v pořádku, ale všichni mu tvrdí, že v autě byl sám. Policie mu evidentně s pátráním po April nepomůže, a tak se do něj pustí na vlastní pěst. Když mu však začnou kolem hlavy létat kulky, rozhodne se dostat do Athén a vyhledat pomoc na velvyslanectví. Jenže zabijáci mu jsou pořád v patách. A on začíná chápat, že tady jde o víc než jen o něj a o jeho přítelkyni.

Výbušnej koktejl, 19. srpna, kino

zdroj: StudioCanal

Sam je mladá, pohledná a smrtelně nebezpečná. Živí se jako nájemná vražedkyně a jde jí to, protože podědila geny po mamince, která taky zabíjela lidi pro peníze. Jenže jednoho dne beze stopy zmizela. Scarlett to už dávno neřeší, jenže její nejnovější úkol se malinko zvrtne a ona má na krku nejen malou holku, kterou odmítá zabít, ale i mámu. A sesterstvo profesionálních vražedkyň, které je ochotné udělat cokoliv pro to, aby Sam a její novou kámošku ochránilo. Bude se střílet. A sakra hodně. V hlavní roli se objeví Karen Gillan ze Strážců Galaxie.

Reminiscence, 19. srpna, kino

reminiscence zdroj: Foto: Vertical Entertainment

V blízké budoucnosti na tom svět ani lidstvo nejsou moc dobře a Nick Bannister na tom umí vydělat. Spolu se svým týmem totiž nabízí klientům úžasnou, i když trošku nelegální službu. Mohou znovu prožít vlastní vzpomínky a vrátit se tak do doby, kdy bylo všechno krásné. Jeho nová klientka Mae ovšem Nicka úplně poblázní a on se do ní zamiluje. Jenomže pak ve vzpomínkách jiného klienta zjistí, že to s krásnou a tajemnou ženou je trošku složitější. Může jí věřit? A může věřit jejím nebo dokonce svým vzpomínkám? Hlavní role se ujal Hugh Jackman. 

Sweet Girl, 20. srpna, Netflix

sweet girl zdroj: Foto: Netflix

Cooper měl všechno, po čem kdy toužil. Krásnou ženu a dceru. Víc nechtěl, jenomže pak jeho manželka onemocněla a lékaři si s těžkou chorobou neporadili. Zoufalý Cooper však odhalí, že klidně mohli. Kdyby se totiž majitelé mocné farmaceutické firmy rozhodli uvolnit lék, který jí mohl pomoci, dopadlo by to jinak. Jim šlo ale hlavně o peníze. Cooper má jasno – chce se pomstít. A spoustu lidí to bude bolet. Naštvaného drsňáka si zahraje Jason Momoa ze Hry o trůny a Aquamana.

Zaklínač: Vlčí sen, 23. srpna, Netflix

zaklínač zdroj: Foto: Netflix

Na druhou řadu Zaklínače si počkáme do konce roku, ale aby to čekání nebylo tak dlouhé, naservíruje Netflix na konci srpna celovečerní anime. Děj se bude odehrávat před dobrodružstvím Geralta a hrdinou bude zaklínač Vesemir. Ten je zvyklý na boj s nejrůznějšími monstry, ale teď proti němu stojí někdo, kdo mu dá pořádně zabrat. Někdo z jeho vlastní minulosti… Dabovat ho bude dánský herec Kim Bodnia, jenž Vesemira ztvární i v hraném seriálu.

Candyman, 26. srpna, kino

candyman zdroj: Foto: Forum Film

Hororová série Candyman se dočkala několika dílů, a i když její „hrdina“ není tak slavný jako Jason z Pátku třináctého nebo Michael z Halloweenu, stopu v žánru zanechat dokázal. Teď se Candyman vrací a s ním i legenda o tom, že když někdo řekne před zrcadlem pětkrát jeho jméno, tenhle zohavený muž s hákem místo ruky se objeví a na místě ho zabije. Malíř Anthony začíná po minulosti téhle legendy pátrat. A čím dál víc je přesvědčený, že je na ní alespoň trošku pravdy. Bude mít odvahu vyslovit pětkrát jeho jméno?

Zátopek, 26. srpna, kino

zdroj: Falcon

Atletická legenda Emil Zátopek si svůj velký film rozhodně zaslouží a David Ondříček, režisér Ve stínu nebo Samotářů, je připravený nám ho naservírovat. Ve filmovém Zátopkovi zjistíte, jak se k atletice vlastně dostal a jak se z vyhublého mladíka stal běžec, kterému ležel u nohou celý svět a jenž uspěl na dvou olympijských hrách. Zároveň zjistíte, jak se seznámil se svou manželkou Danou a že bojovníkem zůstal i poté, co se závoděním skončil. Zahraje si ho Václav Neužil. 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.