Kdo je kdo ve filmu Hellboy (3)

9. 9. 2004 - 16:54 | Téma | red

Kdo je kdo ve filmu Hellboy (3) zdroj: tisková zpráva

Hellboyovi nepřátelé Hellboyovi nepřátelé Grigorij Rasputin. Ruský mystik patřil na počátku 20. století mezi chráněnce vládnoucích Romanovců

Hellboyovi nepřátelé

Grigorij Rasputin Grigorij Rasputin. Ruský mystik patřil na počátku 20. století mezi chráněnce vládnoucích Romanovců. Poté, co byl svými nepřáteli zavražděn, vyhlédla si Rasputina jako svého sluhu božstva chaosu, která si kladou za cíl rozpoutat apokalypsu. K tomu by jim ve 30. a 40. letech mohli dopomoci nacisté svým programem Thule, během něhož si zahrávali s paranormálními jevy. Během vrcholného experimentu nacistů, kdy se na zemi dostal Hellboy, však Rasputin zemřel. Netrvalo ale dlouho a opět se mu podařilo nashromáždit zpět své síly i sluhy a s jejich pomocí se pokusit splnit svůj úkol podílet se na konci světa.

Karel Roden patří k výrazným osobnostem českého filmu a divadla, dokázal se také výrazněji prosadit v Hollywoodu. V Čechách mu popularitu zajistilo účinkování v „básnické“ sérii či v komedii Copak je to za vojáka (1987). Zazářil ve snímcích Čas sluhů (1989), Král Ubu (1996), Kuře melancholik (1999), Oběti a vrazi (2000) či Paralelní světy (2001). Svou americkou kariéru započal Roden rolí hlavního padoucha v podřadném akčním thrilleru Crackerjack 2 (1996). Pozitivní kritiky sklidil za zápornou úlohu v thrilleru 15 minut (2001), získal role i v akčních snímcích Blade II (2002) a Neprůstřelný mnich (2003), nebo v britském televizním seriálu MI5 (2002).

Karl Kroenen Profesor doktor Karl Rupert Kroenen je muž mnoha nadání, vedle své profese odborníka na paranormální jevy také patří mezi nejlepší nacistické vrahy. Jeho oblíbenými vražednými nástroji jsou dvě dlouhá ostří. Muž trpící sklony k masochismu nosí raději čeloobličejovou plynovou masku, pod kterou ukrývá svůj zohavený obličej. Kroenen byl Vůdcem zaúkolován účastnit se experimentu Ragna Rok, v jeho průběhu však zemřel. To se alespoň domníval Úřad pro výzkum pro paranormální jevy, tohoto bojovníka, sloužícího nyní Rasputinovi, není vůbec snadné zabít…

Ladislav Beran, český choreograf a příležitostný herec, účinkoval také v předchozím del Torově snímku Blade II (objevil se v něm coby drogový dealer). Ve svém druhém snímku Hellboy však dostal mnohem větší (a pohybově velmi náročnou) roli, když ve filmu Hellboy hraje jednoho z hlavních záporáků. Jako choreograf se Beran mimo jiné podílel na filmovém muzikálu Filipa Renče Rebelové (2001) i na jeho divadelní verzi.

Sammael Sammael je starověká nestvůra, která může velmi dobře posloužit Rasputinovým úmyslům zaměstnat Hellboye a celé ÚVPJ a od sebe tak odlákat pozornost. Tato příšera je mimo jiné přezdívána velmi signifikantně - jako „Otrok znovuzrození“, po smrti jednoho jedince se totiž ihned rodí z nakladených vajíček dva noví.

Brian Steele, více než dvoumetrový herec a loutkář, se často skrývá v kostýmu nejrůznějších příšer a oblud, takto účinkoval již při natáčení filmů Dr. Dolittle 2 (2001), Muži v černém 2 (2002) nebo Underworld (2003).

Ilsa Haupsteinová Ilsa Haupsteinová. Nacistická důstojnice patřila – stejně jako Karl Kroenen - mezi nejvýraznější postavy týmu vedoucího okultní experimenty, navíc se stala Rasputinovou milenkou. Tato blonďatá Němka se výrazně podílela na Rasputinově zmrtvýchvstání a patří mezi neoddanější služebníky božstev chaosu.

Bridget Hodsonová. Pohledná plavovláska herecky debutovala před deseti lety v britském mysteriózním dramatu Loaded. U nás jsme ji mohli vidět v detektivním seriálu Bedna (1995) či televizní detektivce Případ vražedné mánie (1995). Získala též drobné úlohy v životopisu Oscar Wilde (1997) či v komedii Smlouva s ďáblem (2000). V Čechách se pracovně objevila již dvakrát, vedle filmu Hellboy zde natáčela také televizní minisérii Mlhy Avalonu (2001).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.