Kdo je kdo - Další Harryho spolužáci

1. 12. 2005 - 20:58 | Téma | red

Kdo je kdo - Další Harryho spolužáci zdroj: tisková zpráva

Neville Longbottom. Zakřiknutý a nervózní kluk patří mezi nešiky schopné ztratit i nos mezi očima

Neville Longbottom. Zakřiknutý a nervózní kluk patří mezi nešiky schopné ztratit i nos mezi očima. Jeho mazlíček, žabák Trevor, je navíc vždycky ochotný Nevillea zahanbit nevhodným útěkem. Do nejednoho z Harryho dobrodružství se však již dokázal smolař Neville nenapodobitelně vložit a pomoci tak svým kamarádům z Nebelvíru.

Patnáctiletý Matthew Lewis se vedle úlohy Nevillea Longbottoma představil také v dramatu Some Kind of Life (1995) či epizodě seriálu Dalziel a Pascoe (1996).


Ginny Weasleyová Ginny Weasleyová. Nejmladší členka rodiny Weasleyových podědila stejně jako její sourozenci zrzavé vlasy a pihovatý obličej. Ronova o rok mladší sestřička se jako ostatní Weasleyovi dostala do Nebelvíru a má tak blízko k Harrym Potterovi, své platonické lásce. Kvůli své zamilovanosti se ve druhém dílu série dostala do pěkného maléru, z něhož ji museli Harry a spol zachraňovat. V pozdějších letech Ginny nahradila Harryho na postu chytače ve famfrpálovém týmu Nebelvíru.

Bonnie Wrightová se vedle herectví věnuje také tanci, zpěvu a hře na klavír. Účinkovala nejen ve všech třech dílech potterovské série, ale i v dobrodružném dramatu Trosečníci (2002) či v televizním životopisném dramatu Agatha Christie: A Life in Pictures (2004) v němž si dokonce zahrála ústřední hrdinku.


Percy Weasley. Třetí nejstarší z Weasleyovic bratrů se díky své zodpovědné povaze a snaze dodržovat veškerá pravidla se stal po bratru Billovi již druhým studentským prefektem ze své rodiny. Ve svém absolventském ročníku byl Percy dokonce primusem. Kvůli svému malému smyslu pro humor je Percy častým terčem vtípků ze strany svých bratrů Freda a George. Po absolvování bradavické školy se zodpovědný Percy vydal na úřednickou dráhu, nastoupil totiž na Ministerstvo kouzel do Odboru pro mezinárodní kouzelnickou spolupráci.

Dvaadvacetiletý Novozélanďan Chris Rankin se mimo potterovskou sérii představil též v televizním dramatu The Rotters' Club (2005). Je členem divadelní společnosti Dereham Operatic Society Youth Theatre Company.


Fred George Dvojčata Fred a George Weasleyovi jsou největšími rošťáky mezi všemi žáky bradavické školy. Jejich bezpočetné žertíky a schválnosti přivádějí k zoufalství školníka Filche i učitelský sbor. Mezi ostatními studenty jsou však velmi populární. Vynikli též jako hráči famfrpálu, oba působí na postu odrážeče. Po škole by si rádi otevřeli obchod s kouzelnými žertovnými předměty, však už mají na skladě slušnou řádku prototypů...

Osmnáctiletí James a Oliver Phelpsovi se během dětství objevovali v řadě školních divadelních představení. Na stříbrné plátno se dostali až díky konkurzu na film Harry Potter a Kámen mudrců.


Oliver Wood je brankářem a kapitánem famfrpálového týmu Nebelvíru a svým oblíbeným sportem přímo žije. Jako opravdový nadšenec nutí své spoluhráče k tréninkům trvajícím často až do pozdních večerních hodin. To vše pro splnění svého jediného snu: zisku famfrpálového poháru.

Začínající skotský herec Sean Biggerstaff svými hereckými výkony v angažmá v Scottish Youth Theatre zaujal Alana Rickmana, který ho obsadil ho do svého režijního debutu Zimní host (1997). Vedle filmů o Harry Potterovi si Biggerstaff zahrál také v historické minisérii Charles II: The Power & the Passion (2003). Představí se rovněž v ústřední roli tragikomedie Cashback (2006).


Robert Pattinson jako Cedric Diggory Cedric Diggory, student sedmého ročníku v Bradavicích, byl Ohnivým pohárem vybrán za zástupce své školy pro klání tří kouzelníků. Jako by snad pohledný Cedric, který je rovněž kapitánem famfrpálového týmu Mrzimoru, neměl už dříve dostatek obdivovatelek, stává se nyní doslova miláčkem školy. K Cedrikovým obdivovatelkám lze přiřadit i Cho Changovou, do níž se zakoukal Harry. Lze se však na ni zlobit, když se ukazuje, že Cedric je navíc tak zpropadeně čestný a sympatický?

Robert Pattinson zahájil svou hereckou dráhu teprve nedávno, když se objevil v drobné roličce v historické romanci Jarmark marnosti (2004), účinkoval také v televizním snímku Ring of the Nibelungs (2004). Úloha Cedrika Diggoryho je pro devatenáctiletého Londýňana, který údajně vyniká i jako kytarista a pianista, dosud největší hereckou příležitostí.


Cho Changová Studentka bradavické školy Cho Changová Harryho prvně zaujala při famfrpálovém klání mezi Nebelvírem a Havraspárem. A rozhodně si jí nevšiml pouze pro její šikovnost při nahánění Zlatonky. Ani jí není o rok mladší Harry tak úplně nesympatický, když však volí doprovod na každoroční ples bradavické školy, dá Cho přednost Cedriku Diggorymu…

Osmnáctiletá skotská herečka Katie Leungová, která rozhodně nezapře své východoasijské kořeny, v konkurzu na úlohu Cho Changové porazila více než tři tisíce jiných uchazeček, přestože dosud s herectvím neměla žádné zkušenosti. Pochází z rodiny zámožného glasgowského restauratéra.

Kdo je kdo - Harry Potter, Ron Weasley a Hermiona Grangerová

Kdo je kdo - Draco Malfoly, Vincent Crabbe, Gregory Goyle

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.