Jurský svět: Nadvláda hlásí hotovo

9. 11. 2020 - 10:05 | Novinky | Adam Homola

Jurský svět: Nadvláda hlásí hotovo zdroj: Universal Pictures

Třetí a poslední film v trilogii Jurský svět je konečně natočený. Navzdory koronaviru, kvůli kterému se preprodukce společně s produkcí protáhla na dlouhých 18 měsíců.

Výrazně delší natáčení, než se původně plánovalo je teď ale u konce a na řadu může přijít neméně náročná postprodukce. Na vině všem průtahům je samozřejmě celosvětová pandemie koronaviru a opatření s ním spojená.

Právě filmaři nového Jurského světa odhadují, že opatření a prevence spojené s koronavirem, které museli na place udělat, vyšly studio na něco mezi 6–8 miliony dolarů. Prý také udělali přes 40 tisíc testů na covid a jak herci, tak štáb se celou dobu izolovali a dodržovali ta nejpřísnější bezpečnostní opatření.

I za těchto ztížených podmínek se ale filmařům povedlo takhle masivní velkofilm ukočírovat a dotáhnout ho až k postprodukci.

Jurský svět: Nadvláda by měl být vyvrcholením hned dvou sérií: té nové kterou známe pod názvem Jurský svět a zároveň i té staré, kterou si pamatujeme jako Jurský park. Nadvláda tak sjednotí všechny hlavní hvězdy obou sérií. Vedle nových tváří jako Chris Pratt, Bryce Dallas Howard nebo Omar Sy se tu totiž vrátí i veteráni původní trilogie: Jeff Goldblum (který měl už malou roličku i v Zániku říše), Laura Dern a především původní ikona Jurského parku Sam Neill.

Pokud už k žádným dalším zdržením a komplikacím nedojde a postprodukce bude šlapat podle plánu, měl by se film dostat do kin v červnu 2022. Samozřejmě za předpokladu, že tou dobou už žádný koronavirus nebude, nebo že budou alespoň otevřená kina v takovém počtu, aby zvládla utáhnout takhle velký film. To ale ukáže až čas.

zdroj: Archiv

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.