Herec Sheen jde na měsíc do luxusniho vězení

6. 6. 2010 - 20:00 | Téma | red

Herec Sheen jde na měsíc do luxusniho vězení zdroj: tisková zpráva

Americký herec Charlie Sheen, hvězda televizního seriálu Dva a půl chlapa, půjde s největší pravděpodobností za fyzický útok na manželku na měsíc do vězení. Zařízení je ale natolik fešácké, že se naskýtá otázka, zda jde opravdu o trest nebo spíše lázeňský pobyt, byť pod dohledem.

Odpykávat si očekávaný rozsudek po dohodě se soudem by měl ve vězení v coloradském Aspenu, známém to lyžařském středisku. Místo holých chodeb jsou v káznici huňaté koberce a cely vypadají jako pokoje luxusních studentských kolejí.

Vězni tráví většinu svého času ve společenských místnostech pohromadě s ostatními trestanci a i dozorci, s nimiž mohou družně sedat u jednoho stolu, společně jíst, ale také třeba hrát karty. Samozřejmostí je možnost sledovat televizi nebo si číst.

Atmosféru rodinného penzionu oživuje fakt, že se tam nemůže sejít více než 24 odsouzenců nebo čekatelů na soud či rozsudek v rámci vazby, přičemž v průměru jich bývá kolem 15. Dalších 12 lidí jsou personál. Idylku může poněkud kalit dvůr pečlivě ohrazený vysokou zdí, pokud si nedobrovolní nájemníci chtějí vyjít na vzduch.

Vězni nejsou ochuzeni o teplá jídla, která dodává místní nemocnice, jejíž kuchyně má s podobnými z českých zdravotnických zařízení pramálo společného. Složení stravy se ovšem odvíjí od toho, co konzumují pacienti nemocnice Aspen Valley, takže jistá dietní omezení tu jsou. K snídani si vězni mohou ohřát cereálie či ovesné vločky v mikrovlnné troubě.

Podle místního šerifa Boba Braudise spočívá trest pro vězně v tom, že přece jen přicházejí dočasně o svobodu a v tom, že čím déle to trvá, tím více to může dopadat na psychiku. "Přejeme si ovšem vězně propouštět v lepším stavu, než v jakém přicházejí," podotkl podle agentury Reuters.

Žhavé výstřely 2, Charlie Sheen, Rowan Atkinson zdroj: tisková zpráva

Mírný trest by si Sheen měl vysloužit tím, že v pondělí před soudem přizná svou vinu za napadení své manželky loni v prosinci. Za útok mu jinak hrozily až tři roky vězení. Americké právo ale umožňuje dohodu se soudem a k ní výměnou za třicetidenní "žalář" herec také dospěl.

Čtyřiačtyřicetiletý Sheen, který patří mezi nejlépe placené televizní herce, by prý dokonce mohl vyváznout se sníženým trestem 17 dní vězení za dobré chování. Sheen byl zatčen loni 25. prosince za napadení své ženy Brooke Muellerové. Ta řekla policii, že na ni Sheen vytáhl nůž, když mu hrozila rozvodem. Oba manželé se v té době potýkali s problémy s pitím, po události oba absolvovali protialkoholní léčbu. V únoru byl Sheen obžalován z těžkého zločinu a napadení, ale svou vinu dlouho popíral.

Sheen se proslavil jako hrdina filmových parodií Žhavé výstřely či Zítra se žením. Zazářil i ve vážných rolích, a to například ve válečném filmu Četa či v dramatu Wall Street. Čeští televizní diváci Sheena znají také ze seriálu Dva a půl chlapa. Stránky novin často plní příběhy z jeho neuspořádaného soukromého života a informace o jeho potížích s alkoholem.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.