Bullittův případ (Bullitt) - DVD

23. 2. 2009 - 13:46 | Téma | red

Bullittův případ (Bullitt) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Peter Yates Hrají: Steve McQueen, Jacqueline Bisset, Paul Vaughn Region: 2 Délka: 109 min

dvd_bullit
Režie: Peter Yates
Hrají: Steve McQueen, Jacqueline Bisset, Paul Vaughn
Region: 2
Délka: 109 min.
Verze: widescreen (1,85: 1)
Zvuk/jazyk: Dolby Surround (angličtina), Mono (němčina, španělština)
Titulky: české, anglické, německé, španělské, holandské, švédské, norské, dánské, finské, portugalské, hebrejské, polské, řecké, turecké, maďarské, islandské, chorvatské, francouzské, italské, anglické pro neslyšící, německé pro neslyšící

Děj
Jestliže vám jde na nervy většina současné hollywoodské produkce s jejím supernaturálním zobrazením, ehm, reality, bude vám Bullittův případ připadat jako z jiného světa. Je to perfektně pohodová detektivka ze staré školy, bez zběsilého videoklipového střihu, bez zbytečných výbuchů kdy i seno vytváří atomový hřib, bez podbízivých vtípků a profláknutých replik. Až člověka zamrzí, že už nikdo nic podobného nikdy nenatočí. Je zajímavé podívat se, jak se dělaly akční filmy koncem šedesátých let. A v neposlední řadě i na nejslavnější automobilovou honičku všech dob, kterou si fanoušek rychlých kol Steve McQueen určitě dost vychutnal.

Ve filmu představuje drsného ale férového detektiva Franka Bullitta, který má ochránit korunního svědka důležitého procesu. Z úkolu - jenž z počátku vypadá celkem bezproblémově - se vzápětí vyvrbí docela pěkná šlamastika s jednou mrtvolou na začátku a spravedlivě potrestaným zloduchem na konci. To vše je umocněno nepříjemným kariéristickým policistou, parádním fordem mustang, a korunováno atraktivními kaskádovitými ulicemi San Francisca. Tohle je prostě klasika s velkým K.

Obraz a zvuk
No, je to přece jen víc jak 30 let starý film, takže i když se Warneři při převodu určitě hodně snažili, výsledek odpovídá reálným technickým možnostem. Samozřejmě, že není nesledovatelný. Je pořád lepší, než jak ho ti co víc pamatují mohli vidět v kině a mladší v televizi.

Výbava
Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale je strašná škoda, že disk neobsahuje český dabing. Ten televizní je totiž ještě z údobí, kdy barrandovští opravdu excelovali. Na DVD se musíme spokojit jen s českými titulky.

Na tak letitý snímek je disk relativně dobře vybaven. Máme zde informace o hercích a tvůrcích, krátké povídání o natáčení, seznam ocenění (Oscar za střih) a nezbytné reklamy. Daleko zajímavější je filmová upoutávka, která by dnes mohla publikum spíš uspávat. Tak neuvěřitelně jsme po těch 30 letech zrychlili! Na závěr na nás čeká film o filmu, což je dnes už taky spíš historický dokument o tom, jak se tenkrát točilo.

Hodnocení

dvd_bullit
dvd_bullit
Film 5/5 - škola dobrého vkusu pro mnohé scénáristy a režiséry

DVD 2/5 - přiměřené vybavení, vzhledem době vzniku filmu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.