Ashton Kutcher

3. 5. 2008 - 12:02 | Téma | red

Ashton Kutcher zdroj: tisková zpráva

Hvězda manekýna, který se stal hercem, stále stoupá. Během několika málo let se vyšvihl až na samotný vrchol a stal se slavným představitelem své generace

Ashton Kutcher Hvězda manekýna, který se stal hercem, stále stoupá. Během několika málo let se vyšvihl až na samotný vrchol a stal se slavným představitelem své generace. O co méně hereckého talentu dostal sedmadvacetiletý herec do vínku, o to intenzivněji pracuje. Tajemství jeho úspěchu je však pro mnohé stále záhadou.

Christopher Ashton Kutcher se narodil 7. února 1978 v Ceder Rapids v Iowě. Tam také společně s bratrem-dvojčetem a sestrou vyrůstal. Když mu bylo třináct let, podstoupil jeho bratr transplantaci srdce a v tomtéž roce se jejich rodiče rozvedli. Na střední škole vynikal ve sportu, především v americkém fotbalu a v zápasení, ale stále více jej ale lákala umělecká dráha. Odešel na univerzitu v rodné Iowě studovat biochemii, ovšem studium nakonec opustil kvůli kariéře manekýna. Vyhrál hned první soutěž, které se zúčastnil a to mu umožnilo odjezd do New Yorku a práci pro velkou modelingovou agenturu.

Ashton Kutcher ve filmu Něco jako láska Od působení coby manekýn už není tak velký kus k herecké profesi. A tak se i Ashton pokusil o své štěstí v Hollywoodu. Odjel do Los Angeles, kde v jediném dnu usiloval hned o dvě role v televizních seriálech: jednu nedostal, při konkursu na tu druhou se na něj usmálo štěstí, a to hned dvojnásobně, protože show, do které nebyl přijat, záhy skončila. Onen komediální seriál, který byl jeho prvním krokem do herecké branže, nesl název That ´70s Show a hereckým partnerem Ashtona byl taktéž začínající Topher Grace (V dobré společnosti).

Psal se rok 1999 a čerstvé televizní hvězdičce se začaly hrnout nabídky na role, povětšinou v teenagerovských komediích: přihrával kupříkladu tehdy slavnějšímu Freddiemu Prince Jr. v komedii Zpátky k tobě, ale maličkou roli získal i v thrilleru Falešná hra, v němž zářil Ben Affleck. Definitivní průlom zaznamenal Kutcher díky teen komedii Hele vole, kde mám káru, která se stala mezi mladým publikem takřka kultovní záležitostí a diváci si Ashtona žádali. Kutcher se začal objevovat především v pořadech hudební stanice MTV, na jejíž filmovou cenu, kterou nejpopulárnější televize pro mladé každoročně uděluje, byl za svou vděčnou roli hlupáka v Hele vole, kde mám káru nominován. Stal se typickou rychlokvaškou, ačkoli se zdá, že jeho pozice v Hollywoodu se stále více upevňuje. Po filmu, který z něj udělal hvězdu si střihl ještě jednu vedlejší roli, ve westernu pro teenagery Texas Rangers a pak už jej čekaly většinou jen hlavní role.

Ashton Kutcher ve filmu Něco jako láska O jeho hereckém talentu se dá pochybovat, ostatně na jeho mizerných výkonech se shodují takřka všichni vyjma teenagerů, pro které je Ashton velkým idolem. V loňském roce byl nominován na anticenu Zlatá malina za všechny filmy, které v roce 2003 stihl natočit – Šílený rande, Líbánky i Dvanáct do tuctu. Kromě těchto snímků začal s vlastním pořadem Punk´d, který vysílá MTV a na němž se Kutcher podílí coby tvůrce i hlavní hvězda. Nedávno zaujal publikum v thrilleru Osudový dotek, kterým se poprvé vymanil z teenagerovského žánru. Jako komik se však očividně cítí nejlépe, což dokazují komedie Hádej kdo? a Něco jako láska, které vstoupily i do českých kin. Zkouší ale štěstí rovněž v akčním žánru (snímek z výcvikového tábora Záchranáři a v něm úloha frajírka Jakea) nebo v dramatech (Atentát v Ambassadoru a pozoruhodná role hippísáckého drogového dealera Fishera). Model svých tradičních romanticko-bláznivých komedií opakuje po boku Cameron Diazové v Mejdanu v Las Vegas.

Ashton Kutcher ve filmu Líbánky Více než role však publikum lákají jeho milostné aférky. Po románcích s mladými herečkami January Jonesovou a Brittany Murphyovou se v červnu 2003 stala jeho partnerkou o šestnáct let starší Demi Mooreová. Ashtonu Kutcherovi se rozhodně nedá upřít určité kouzlo, jímž si dokáže získat mladé publikum. Nechybí mu drzost a průbojnost, díky níž je schopen jakékoli činnosti, jež ho zaujme a pro níž se rozhodne. Velmi rád se vidí na stránkách časopisů a televizních obrazovkách a právě vrozený exhibicionismus je možná oním tajemstvím jeho nenadálého úspěchu, nad kterým zůstává rozum stát. Ještě před sedmi lety o něm nikdo neslyšel, nyní patří Kutcher mezi největší mladé hvězdy Hollywoodu a navíc plní titulní stránky bulvárů díky divokému románku s celebritou Demi Mooreovou. Úspěch, kterého dosáhl i přes nulové charisma a herecké nadání, je skutečně obdivuhodný. Uvidíme, jestli Kutcherovi nedojde dech a zda mu škatulka komediální hvězdičky za nějaký čas nepoleze na nervy.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.