Zbouchnutá

20. 9. 2007 - 21:23 | Téma | red

Zbouchnutá zdroj: tisková zpráva

Alison Scottovou ( Katherine Heiglová) právě povýšili v práci (pracuje v produkci E!Television Network) a vydala se slavit do nočního klubu

Alison Scottovou (Katherine Heiglová) právě povýšili v práci (pracuje v produkci E!Television Network) a vydala se slavit do nočního klubu. Noc zakončila přemírou alkoholu s mužem, jehož přítomnost v její posteli ji ráno nemile překvapí. Moc si nepamatuje, a z toho, co se dovídá u snídaně, je to asi dobře. Zaujata prací si uvědomí dost pozdě, že aférka má nemilé následky – je těhotná. S přemáháním zavolá Ben Stona (Seth Rogen), aby mu sdělila nešťastnou novinu. Ben očekával zcela jiné důvody pro telefonát, nicméně je to v jádru slušný mladý muž a rozhodne se pomoci Alison jakkoliv to bude možné.

Film sleduje průběh jejich postupného seznamování, růsty a pády jejich vztahu během Alisonina těhotenství. Druhoplánově se ve filmu objevují přátelé obou hlavních postav. Alison zná manžele Debbie a Pete (Paul Rudd), kteří mají dvě děti. Jejich manželství je poměrně normální, ačkoliv rozhodně ne ideální. A pak je tu skupina nezaměstnaných, neučesaných, nepříliš čistých mladíků jejichž zájmy jsou hlavně pivo a sex, to jsou přátelé Bena.

Ben a Alison jsou oba odpovědní lidé a snaží se najít řešení situace. Liší ve všem možném, stejně jako se liší jejich přátelé. Oba se snaží přizpůsobit, zvyknout si, mít se rádi. Narážejí na skutečnost. V mezičase Debbie začne podezírat Peta, že ji podvádí. Všichni tři ho sledují do domu možné milenky, kde se ukáže, že Pete hraje fantazijní baseballovou hru. Ani Pete ani Ben nechápou, proč obě ženy vidí tuto tajnou zábavu jako ohromnou zradu manželského vztahu. Muži se vydají na výlet do Las Vegas, ženy do nočního klubu. Ani jeden výlet není šťastný. Po návratu se Debbie s Petem smíří, ale Alison odmítne Bena, protože nechce skončit jako její přítelkyně v manželství s člověkem, ke kterému se nehodí.

Jak to všechno skončí, neprozradím, přestože to zřejmě uhodnete. To, že lze většinu děje uhodnout, je jednou ze slabostí filmu. Druhou, viditelnější, je naprostá nevyrovnanost děje. Přechody mezi chováním a očekáváním postav skřípají velmi hlasitě. Téměř obscénní zaujatost sexem ve všech podobách u Bena a jeho přátel je přetavena v muže-ochránce žen s Alisoniným těhotenstvím okamžitě, bezdůvodně.

Pro Alison je kariéra nejenom důležitá, ale je i součástí jejího odpovědného přístupu k nezávislé existenci. Není jejím zvykem se pohybovat mezi povaleči, jejichž „profesionální“ se omezuje na webové stránky se seznamem všech sexuálních scén v historii filmu. Přesto se Alison zamiluje do obtloustlého mladíka s právě takovými ambicemi a trvá jí velmi dlouho, než ji napadne, že ač dobrák, do role tatínka se moc nehodí.

Druhoplánové akce a postavy přechodům nijak nepomáhají. Protože to zcela jasně není satira na typ filmu o dospívání, je vše až absurdně nepravděpodobné, není vlastně jasné, o čem to má být a pro koho. Hrubozrnného humoru je víc než dost, aby to odradilo obecenstvo hledající příjemnou zábavu. Romantické scény a postupné chápání odpovědnosti asi odradí ten typ lidí, kteří by považovali Bena a jeho tlupu za nejlepší životní vzor.

Leslie Mannová je skvělá jako unavená, podezírající manželka, které to všechno už často leze na nervy. Její herecký výkon je silnější než Paula Rudda v roli jejího manžela a to mění strukturu filmu. Stejně Katherine Heiglová podává pravděpodobnější výkon než hvězda filmu Seth Rogen, i když její role je poněkud snazší k zahrání. I to pravděpodobně mění vyznění filmu. Pokud to mělo být o tom, jak ženské ničí mládí fantastických chlapů, pak to nevyšlo.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.