X-Men 3 - preview

11. 7. 2008 - 13:59 | Téma | red

X-Men 3 - preview zdroj: tisková zpráva

Mezi velkolepými podívanými léta roku 2006 nebudou chybět ani netrpělivě očekávaní X-Men 3

Mezi velkolepými podívanými léta roku 2006 nebudou chybět ani netrpělivě očekávaní X-Men 3. Po prvních dvou dílech, kterými Bryan Singer takříkajíc revitalizoval žánr komiksové adaptace, se režie chopil Brett Ratner. Právě k tomuto muži, zodpovědnému za odpolední komedie Křižovatka smrti, směřovala během výroby filmu z davů příznivců X-Men většina otazníků. Ve chvíli, kdy je na světě první teaser, se dá říct že alespoň po stránce vizuální kašírky je všechno OK.

X-Men 3 SYNOPSE:
Magneto: „Chtěli by nás léčit. Jenže já říkám MY jsme lék!“ Xavier: „Nevím, jestli je možné dosáhnout vítězství. Vím jenom, že bude nutná velká oběť. A protože osud mnoha bude v rukou hrstky, musíme bojovat až do úplného konce.“ (Z těchto slov zřejmě vyjde i podtitul snímku) Tolik základní promluvy kapitánů obou stran. Jak známo, svět X-Men se točí okolo nepřátelství „dobrých“ mutantů X-men dra Xaviera (Patrick Stewart) a Bratrstva ďábelských mutantů pana Magneta (Ian McKellen). Konflikty mezi znesvářenými skupinami lidí nadaných ohromujícími vlastnostmi se odehrává na pozadí světa, kde většina populace žádné super funkce nemá, a tak z nich má často obavy, které nezřídka přerůstají v agresi a pokusy o eliminaci druhu. Konkrétní příběh X-Men 3 zůstává stále zahalen tajemstvím, nicméně z finále minulého dílu lze předpovídat návrat Jean Greyové jako Phoenix (Famke Janssenová). Velkou posilou Magnetova Bratrstva je mocný Juggernaut (Vinnie Jones), ve druhé řadě pak i Omega Red (Vince Murdocco) a Callisto (Dania Ramirez). Dalšími novými figurami jsou okřídlený Angel (Ben Foster) a modrý zarostlec Beast (Kelsey Grammer), který připomíná Wolverinova tatíka po půlročním tahu.

X-Men 3 INSPIRACE:
X-Men jsou původně komiksovými hrdiny ze stáje Marvel Comics. Vytvořili je Stan Lee a Jack Kirby a poprvé se na stáncích objevili v září 1963. Filmová adaptace Bryana Singera z roku 2000 okouzlila fanoušky a zvrátila představu, že komiksové adaptace jsou jen pro děti.

UPOUTÁVKA:
Teaser je založený na proslovu dra Xaviera, který v obraze doplňuje jeden sugestivní výjev za druhým. Rozepisovat se o nich by vydalo na stránku. Takže jednoduše: má to spád.

X-Men 3 OBSAZENÍ:

Vrací se většina protagonistů dílů minulých. Kromě elegantních Stewarta a McKellena je tu samozřejmě Hugh Jackman jako Wolverine, leader zásahové jednotky X-Men. Po úvodních pochybách se vrátila i Halle Berryová (Storm), tentokráte s kratším sestřihem. Nejzajímavější volba však padla na představitele Juggernauta. Angličan Vinnie Jones často ztvárňuje nejrůznější drsňáky a grázly – kromě už klasických gangsterek Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k sehrál znamenitou úlohu anglického zabijáka například v japonském Survive Style 5+. Jonesovu vytáhlou hubenou postavu obalili designéři Juggernauta mohutnou masou „svalů“. Herec v nich vypadá, jako kdyby na set X-men 3 zabloudil z natáčení Ninja Turtles.

X-Men 3 TVŮRCI:
Cesta ke vzniku X-Men 3 byla poměrně trnitá. Produkce se začala rozjíždět pod tvůrcem obou prvních dílu, Bryanem Singerem. Ten ale z projektu vycouval, aby se mohl věnovat konkurenčnímu Superman Returns, kde nahradil Bretta Ratnera. Singer si s sebou zároveň vzal štáb, který s ním na prvních X-Men dělal. Producenti se poté dohodli s Matthewem Vaughnem, režisérem Po krk v extázi. I ten však odešel, neb chtěl raději trávit víc času s rodinou v Británii. A tak přišla řada na rošádu a byl vybrán Ratner. Scénář pochází od spíše průměrných autorů Simona Kinberga (Mr. and Mrs. Smith) a Zaka Penna (Elektra, námět X2). Naopak zajímavý je kameraman Philippe Rousselot, držitel Oscara za Teče tudy řeka. V poslední době snímal Karlíka a továrnu na čokoládu, nebo Velkou rybu. Vizuální efekty dostala na starost WETA Digital (Pán prstenů, King Kong), procesory skučí i v Rhythm & Hues (X-Men, X2) a The Moving Picture Company (Batman začíná, Harry Potter a Ohnivý pohár).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.