Vetřelec (Alien) - DVD

23. 2. 2009 - 13:47 | Téma | red

Vetřelec (Alien) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Ridley Scott Hrají: Tom Skerritt, Sigourney Weaver, John Hurt, Ian Holm, Harry Dean Stanton, Yaphet Kotto, Veronica Cartwright Region: 2 Délka: 112 min

dvd_recenze
Režie: Ridley Scott
Hrají: Tom Skerritt, Sigourney Weaver, John Hurt, Ian Holm, Harry Dean Stanton, Yaphet Kotto, Veronica Cartwright
Region: 2
Délka: 112 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina)
Titulky: české, anglické pro neslyšící, švédské, norské, dánské, finské, portugalské, hebrejské, polské, maďarské, islandské

Děj:
Možná se pletu, ale asi je jen málo těch, kteří by neznaly starý příběh o krvelačném tvorovi z vesmíru, jenž postupně vraždí celou posádku kosmické lodi. Dobře, beru, že tohle je kostra hezké spousty sci-fi filmů, ale jen jeden je o tom opravdovém vetřelci. Stručný nástin děje bude třeba zbytečným nošením dříví do lesa, ale pro zapomětlivé či dokonce neznalé si stručně připomeňme, o co ve filmu jde.

Posádka nákladní kosmické lodi Nostromo se předčasně probudí z hybernačního spánku uprostřed vesmíru. Proč? Protože palubní počítač zaznamenal neznámé signály - snad S.O.S. - z blízké planety. Kapitán se rozhodne na planetě přistát a celou věc prověřit. Průzkumný tým zde najde havarovanou mimozemskou kosmickou loď a v ní spoustu velkých slizkých vajec. Při bližším zkoumání jednoho z těchto objektů z něj vyskočí jak čertík z krabičky (s tím čertíkem si nedělám legraci - viz jeden z nákresů H.R.Giggera na DVD) podivný tvor a přisaje se jednomu z členů posádky na obličej. Zbylý tým ho dopraví zpátky do lodi, což je samozřejmě chyba, neboť tam se z kosmonautova hrudníku vyklube onen vraždící tvor, a začne pomalu likvidovat posádku jednoho podruhém (viz komentář režiséra R. Scotta na DVD - "We all know he/she gonna die".)

Obraz a zvuk:
Super! Obraz a zvuk byly zpracovány v normě THX, takže pokud má DVD nějaké vady, je to dědictví originálního filmu. Přecejen je mu už něco přes dvacet, a tak třeba zvuk nehýří supermoderními prostorovými efekty. Nicméně si myslím, že když si dévédéčko s Vetřelcem pustíte doma, budete mít možná silnější zážitek, než tehdy v osmdesátých letech v nějakém ušmudlaném kině.

Výbava:
Výborná. Na disku najdete především deset vystřižených scén. (Např. budete svědky toho, jak Lambertová fackuje Ripleyovou, nebo se dozvíte, kam vetřelec odvlekl kapitána Dallase, případně zhlédnete detailněji rozpracovanou Brettovu smrt.) Dále jsou zde dva nepoužité záběry, spousta skic od grafiků, kteří se podíleli na návrhu vetřelce, kosmické lodi, oblečení, rovněž pak fotografie z natáčení či původní kreslený scénář. Součástí jsou taktéž tři filmové upoutávky, separovaná hudební stopa, a hlavně komentář režiséra, který opravdu stojí zato. Je sice v původním znění a není opatřen titulky, ale pokud aspoň trošku rozumíte anglicky, nenechte si jej ujít.

Hodnocení:

dvd_recenze
dvd_recenze
Film - nakonec je to klasika, ne?

DVD - výbava, kvůli které se vyplatí mít DVD přehrávač

Koupit na Vltavě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.