Vetřelci (Aliens: Special Edition) - DVD

23. 2. 2009 - 13:48 | Téma | red

Vetřelci (Aliens: Special Edition) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: James Cameron Hrají: Sigourney Weaver, Lance Henriksen, Michael Biehn Region: 2 Délka: 148 min

aliens_dvd
Režie: James Cameron
Hrají: Sigourney Weaver, Lance Henriksen, Michael Biehn
Region: 2
Délka: 148 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina)
Titulky: české, anglické pro neslyšící, švédské, norské, dánské, finské, portugalské, hebrejské, polské, maďarské, islandské

Děj:
V polovině osmdesátých let se dnes již legendární režisér James Cameron ujal pokračování neméně legendárního Vetřelce, jenž je dodnes uznávanou klasikou žánru. Zatímco Ridley Scott na nás šel od lesa, Cameron to bere nekompromisním frontálním útokem. A to je dobře, protože jeho Vetřelci nepředstavují pouze slabý odvar původního tématu, ale přidávají k němu - jak se z DVD sami přesvědčíte - spoustu nových zajímavých prvků. Nemálo se jich dokonce zrodilo přímo v hlavě režiséra.

S hlavní hrdinkovou Ripleyovou, jediným členem posádky vesmírné lodi Nostromo, který přežil (nepočítáme-li kocoura) souboj s vetřelcem, se znovu setkáváme po jejím návratu na Zemi. Zanedlouho se však dozví, že vetřelčí planeta byla během několika desítek let, kdy se potulovala v záchranném člunu vesmírem, kolonizována. Ale ouha, s kolonií byl ztracen kontakt. Společně s četou drsňáckých mariňáků se tedy vydává zpět na planetu, aby si to s vetřelci vyřídila jednou provždy a tentokrát definitivně.

A my máme to štěstí, že na DVD můžeme její anabázi sledovat v původní nesestříhané verzi, jež je o plných 17 minut delší, než ta, která běžela v kinech. Neznámé záběry zahrnují třeba scény s Ripleyovou na Zemi (dozvíme se, že měla dceru), napadení kolonistů vetřelcem, nebo instalaci strážných palných zařízení.

Obraz a zvuk:
Podobně jako první díl, i tento byl digitálně remasterován a nese na obalu značku THX. Aniž bych chtěl význam tohoto loga nějak přeceňovat, musím přiznat, že obraz je perfektní, i když možná ne tak dobrý, jako u Vetřelce. Zhruba totéž se dá říci o zvuku, nicméně když uvážíme dobu vzniku filmu, dopadl převod do digitální podoby velmi dobře.

Výbava:
Po vložení DVD do mechaniky vás přivítá efektní stylové menu. Z něj se, kromě klasické přímé volby scén a jazykové mutace, dá skočit do extra sekce, která už je nepoměrně zajímavější. V první řadě zde najdeme interview s Jamesem Cameronem, jež nám ale přímý komentář filmu nahradí jen ztěží. Pak je tu osm zajímavých ukázek z výroby mechanických loutek, miniatur, a zkouška pohybu královny. Přítomnost traileru zřejmě nikoho nepřekvapí. Výborná je sekce fotografií. Ve dvanácti sériích nám autoři disku předkládají lahůdky stejného kalibru, jaké byly k vidění na disku Vetřelec. Prohlédnout si můžeme série skic vetřelců, návrhy lodí, zbraní, kostýmů... no, je opravdu na co se dívat.

Hodnocení:

aliens_dvd
aliens_dvd
Film: 5/5 - svižné, napínavé, zábavné - však víte...

DVD: 4/5 - výbava je pestrá, ale ne tak bohatá jako u Vetřelce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.