Van Helsing

21. 1. 2004 - 19:00 | Téma | red

Van Helsing zdroj: tisková zpráva

Udatný nestvůrobijec Abraham Van Helsing ( Hugh Jackman) se vrhá do divoké východní Evropy, aby ji zbavil hraběte Drákuly. Pomáhá mu Anna Valerious ( Kate Beckinsale). Tenhle cross-over LXG a Draculou Stephena Sommerse vypadá docela srandovně! +Fotogalerie! Jako někdo loví medvědy dr. Abraham Van Helsing (Hugh Jackman) loví nestvůry. Je konec 19. století a východní Evropa je proslulá temnými hvozdy, které vzpínají své suché pařáty k vlhkým sklepením tajemných hradů a zámků

Jako někdo loví medvědy dr. Abraham Van Helsing (Hugh Jackman) loví nestvůry. Je konec 19. století a východní Evropa je proslulá temnými hvozdy, které vzpínají své suché pařáty k vlhkým sklepením tajemných hradů a zámků. Žije tu hrabě Drákula (Richard Roxburg), Vlčí muž (Will Kemp) a Frankensteinovo příšero (Shuler Hensley). Tomu, pane, říkám revír!
Než to dořeknu, má už Van Helsing vyřízena víza a na Victoria Station nasedá do vlaku směr Východ. Tam mu bude dělat společnost dívka s hutným poprsím, vosím pasem a alergií na upírstvo, jistá Anna Valerious (Kate Beckinsale)
Cestou se Van Helsing ještě staví u Notre Dame, aby skalpoval pana Hydea.

Vampire Hunter D „S čím máme tu čest a jak to zabiju?“
Biják, který se z velké části natáčel v Praze, má na svědomí Stephen Sommers. Ten chlap udělal kina jako Mumie (obě) a Král Škorpión. K postavě arcizloducha Drákuly ve Van Helsingovi Sommers uvádí: „Měl by se proměnit v lítající příšeru, ale kdo se dneska bojí netopýrů? Já ne, mě jeden strašil ve věži celý dětství. Ale pak jsem si řekl, kdyby měl rozpětí křídel 5 metrů, to by bylo něco.“ Uf.

Vizuály Van Helsinga moc a moc připomínají klasickou sci-fi animé Vampire Hunter D, či snad ještě lépe jinou animé, Hellsing.
Trailer Van Helsinga připomíná celkovou strukturou LXG, je ale díky Van Helsingově intru výrazně vtipnější. Taky se zdá, že by hero mohl z hrdla vyvrhovat hlášky suché jako suchý led s kadencí konverzace svých nablýskaných coltů.
Upírky vypadají trochu lacině, exteriéry zase přímo pohádkově, tricky dělali ILM. Pokud se Sommers nebude brát moc vážně, tak… znáte to. Letní hit.

Hellsing Na právě proběhnuvším festu München Filmwoche představil Universal prvních 10 minut kina, ve kterých se odehraje zhruba toto:
Intro je černobílé. Zatímco na vrata jakéhosi zámku bije rozvášněný dav, vevnitř se dr. Frankensteinovi podaří oživit své monstrum, načež jej (Franka) zabije hrabě Drákula, který celý podnik spískal, a teď už ho (Franka) nepotřebuje. Zatím se monstrum osvobodí z řetězů a prchá i s Frankovým tělem do nedalekého větrného mlýna. Dav jej pronásleduje a mlýn zapálí, načež se objeví Drákula a jeho tři nevěsty a spíší k požářišti. Pozdě.
Šup, barva: Paříž, noc. Van Helsing ze stěny sejme plákát hledané osoby (on sám) a nakráčí do Notre Dame, kde probíhá sólo párty mistra Hydea. Následuje dlouhá bitka, kterou Hyde pochopitelně neustojí…

Kromě desetiminutovky se také objevily konkrétní informace o DVD prequelu. 30 minutový Van Helsing: The London Assignment, doplněný o řadu bonusů (jak se dělaly animace, rozhovory s herci, rozhovory s tvůrci…) vyjde o čtyři dny později, než film, tzn 11.5.04.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.